Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

26. 09. 2018. 07:24 >> 09:05

MONTEFARM SAOPŠTIO

Stigle vakcine, počela distribucija

Počela je distribucija vakcina protiv sezonskog gripa zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori, saopštila je u Jutarnjem programu RTCG, predstavnica Montefarma, Vera Dabanović.

 

Naime, u magacine Mointefarma stiglo je 23.750 vakcina.

Količina vakcina, prema riječima Vere Dabanović, planirana je na osnovu potreba zdravstvenih ustanova.

"Po mom iskustvu ova količina je dovoljna", istakla je ona.

Ove godine stiglo je 20 odsto više vakcina u odnosu na prethodnu sezonu, jer je prošle godine zabilježena manja deficitarnost.

"Prošle gdine bila je manja količina koja je trebovana od zdravstvenih ustanova, pa je bila manja deficitarnost. Poučeni tim iskustvom svi su dali neke realne potrebe", kazala je Dabanović.

Vakcine će se, pojasnila je, dijeliti po sistemu koliko određena zdravstvena ustanova ima trenutnih potreba i smještajnih kapaciteta, jer se vakcine moraju čuvati u posebnim uslovima na temperaturi od dva do osam stepeni. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније