Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

18. 11. 2018. 18:04 >> 20:13

SAVJET ZA GRAĐANSKU KONTROLU

Nasilje konačno prioritet za nacionalnu bezbjednost

Zahvaljujući profesionalnom pristupu ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića, problematika nasilja u cjelini, a naročito nasilja u porodici, konačno je prepoznata ključnom za nacionalnu bezbjednost, navodi se u saopštenju Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Savjet pozdravlja i podržava početak saradnje između Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Udruženja Roditelji, kako bi se zajednički dao doprinos rješavanju pitanja iz oblasti porodičnog i vršnjačkog nasilja.

"Zahvaljujući profesionalnom pristupu ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića, problematika nasilja u cjelini, a naročito nasilja u porodici, konačno prepoznata ključnom za nacionalnu bezbjednost", konstaovao je Savjet.

Iz Savjeta su ocijenili da najnoviji potpisani memorandum ne samo što širi saradnju MUP-a sa civilnim društvom, već i jača platformu za nacionalnu borbu protiv nasilja u porodici i nasilja nad ženama i djecom, a koju, kako su naveli, Nuhodžić dosljedno i uspješno razvija.

"Uspostavljanjem saradnje sa NVO Roditelji potencira se roditeljska uloga i odgovornost, ali i otvorenost policije da zajednički rade na prevenciji nasilja u porodici i devijantnog i nasilničkog ponašanja kod mladih", navodi se u saopštenju.

Iz Savjeta preporučuju da se pri realizaciji saradnje obrati pažnja i na određena istraživanja kako bi se pomoglo policijskoj praksi u pristupu i kontaktima sa mladima.

"Snažnije povezivanje policije sa roditeljskim strukturama dobar je način, ne samo da se unaprijedi primjena zakona i bezbjednost u cjelini, već i da se policija približi javnosti kojoj služi i koju štiti, kao i da se smanje negativne percepcije mladih prema policiji", ocjenjuje Savjet.

Savjet konstatuje da je "politika proaktivne policijske strategije, koju zastupa ministar Nuhodžić, ključna za poboljšanje povjerenja i odnosa policije i zajednice".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније