Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 05. 2019. 13:30 >> 13:30

NUHODŽIĆ - SPASOVSKI

Policijska saradnja ključna za stabilnost regiona

Intenzivna policijska saradnja od ključnog je značaja za stabilnost i bezbjednost regiona, poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

On je danas, nakon zajedničke sjednice vlada Crne Gore i Sjeverne Makedonije, sa makedonskim kolegom Oliverom Spasovskim potpisao Protokol o saradnji između dva ministarstva u oblasti evropskih integracija.

Nuhodžić je kazao da će potpisivanje Protokola doprinijeti jačanju saradnje i poručio da će crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) svoje kapacitete, u dijelu sprovođenja obaveza u okviru poglavlja 23 i 24, staviti na raspolaganje kolegama iz Sjeverne Makedonije.

„Vjerujem da će stručna znanja i naše iskustvo tokom pregovaračkog procesa biti od značaja za kolege iz susjedne Makedonije, kao i da ćemo, kroz ovaj vid saradnje, dodatno unaprijediti razmjenu informacija među institucijama zaduženim za sprovođenje zakona“, rekao je Nuhodžić.

On je kazao da je snažna posvećenost dvije države evropskoj i evroatlantskoj perspektivi rezultirala inicijativima od zajedničkog interesa na polju unutrašnjih poslova.

Kako je saopšteno iz MUP-a, Nuhodžić i Spasovski su, tokom susreta, razgovarali o konkretnim aktivnostima koje treba preduzeti u borbi protiv organizovanog kriminala, ilegalnih migracija, trgovine ljudima i terorizma.

„Bezbjednosni izazovi prelaze granice jedne zemlje i na njih se može odgovoriti samo zajedničkim snagama i saradnjom između država, a Crna Gora i Sjeverna Makedonija u tome služe kao primjer“, poručio je Nuhodžić.

Spasovski je, kako se navodi, iskazao zadovoljstvo saradnjom makedonske i crnogorske policije, koja je važan dio ukupnih bilateralnih odnosa, strateškog partnerstva i povjerenja između dvije države.

„Zajednička sjednica dvije vlade potvrđuje bliske i prijateljske veze Crne Gore i Sjeverne Makedonije, a intenzivna policijska saradnja je od ključnog značaja za stabilnost i bezbjednost Regiona“, zaključio je Nuhodžić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније