Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

16. 07. 2019. 14:58   >>  14:58

CGO POZDRAVIO ODLUKU UCG

Senat urgentno da ispita rad Lakićević Đuranović

Centar za građansko obrazovanje (CGO) pozdravio je naknadnu razboritost uprave Univerziteta Crne Gore (UCG), a povodom slučaja vanredne profesorke Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Bojane Lakićević Đuranović.

"Dobro je da UCG retorički osuđuje svaki vid kršenja akademskog integriteta, a još će bolje biti kada vidimo kako to izgleda u praksi procesuiranja konkretnih slučajeva, kao što je ovaj posljednji. Bilo bi za sam UCG mnogo korisnije da je ovaj stav zauzet odmah nakon prijema Prijedloga CGO-a za utvrđivanje kršenja akademskog integriteta od strane ove profesorke, a da nije morao CGO da se obraća Vladi Crne Gore" ističu u ovoj NVO.

Kako dodaju, veoma je važno da upravo u ovom, do sad najdrastičnijem primjeru plagijarizma, UCG ima nedvosmislenu i oštru reakciju, kako bi se uticalo na prevenciju posezanja za tuđim i obezbjeđenja lične koristi za akademsko osoblje koje se opredijeli za takve neetičke radnje.

"CGO očekuje da sada Senat urgentno ovo pitanje stavi na dnevni red, a što može značiti i vanrednu sjednicu, jer se nesumnjivo radi o hitnosti postupka. Senat je u obavezi da imenuje posebnu Komisiju za utvrđivanje plagijata, za koju je već sada jasno da će imati lak posao koji može brzo završiti. Nakon toga, slučaj mora preuzeti Sud časti i shodno odredbama Etičkog kodeksa sprovesti postupak i utvrditi sankciju. Konačno, moraće na kraju rektor da donese odluku da li Lakićević Đuranović poslije ovog može više da radi na UCG", zaključuje se u saopštenju CGO, koje je potpisala viša pravna savjetnica Snežana Kaluđerović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније