Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 12. 2019. 19:55   >>  21:33 5

TVCG O INCIDENTU U DELTI

"Objavili vijest čim smo sve provjerili"

Kolegijum Televizije Crne Gore reagovao je povodom tvrdnji nekih članova Savjeta RTCG da TVCG nije profesionalno postupila u slučaju objavljivanja informacije o incidentu u tržnom centru Delta.

Saopštenje prenosimo integralno:

Tačno je da u jutarnjim vijestima Televizija Crne Gore nije objavila vijest o, kako je navedeno, napadu na novinara lista "Dan", Vladimira Otaševića iz prostog razloga što objavljivanje tvrdnji samo jedne strane, treba prethodno provjeriti i sačekati reakciju nadležnih državnih organa.

To je Televizija Crne Gore i učinila i već imala pripremljen prilog oko 13 sati. Budući da je bio u toku prenos zasjedanja Skupštine Crne Gore, objavili smo ga u Prvom dnevniku, u 15.30h, kao i u svim narednim informativnim emisijama. Napominjemo da je u ovakvim i sličnim slučajevima, odgovornost Javnog servisa znatno veća u odnosu na komercijalne medije koji često znaju da senzacionalistički objave određenu informaciju za koju se kasnije ispostavi da nije istinita. Abeceda je novinarstva da okolnosti svakog događaja treba provjeriti i, po mogućnosti, obezbijediti izjavu i druge strane.

Dakle, Televizija Crne Gore je postupila lege artis, a što vijest nije objavljena u promptnom tajmingu, bez neophodnog opreza, kako su to očekivali neki članovi Savjeta, ne obavezuje uredništvo Televizije Crne Gore. Tim prije, što su ti članovi Savjeta apsolutno imali mogućnost da podijele informacije, saznanja i sugestije o slučaju Otašević u direktnoj komunikaciji s uredništvom, kako to znaju učiniti u pojedinim situacijama. Zato je nejasna njihova želja da se prethodno oglase preko društvenih mreža, što otvara pretpostavku o drugim motivima, u koje, ovom prilikom, nećemo ulaziti.

Javno ograđivanje od uređivačke politike Javnog servisa svojevrstan je pritisak upravo na uređivačku politiku naše kuće i neuspio pokušaj imputiranja da smo imali namjeru da ignorišemo napad na kolegu Otaševića.

Kolegijum Televizije Crne Gore osuđuje svaki napad na novinare, koji profesionalno rade svoj posao i smatra da nadležni organi treba da što prije ispitaju relevantne činjenice incidenta u Delti.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније