Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 09. 2018. 16:10 >> 15:55
1

VEBER - BRAJOVIĆ

CG velika promjena na Balkanu

Njemačka je prijatelj Crne Gore i nastaviće da podržava članstvo naše države u EU, poručio je ambasador SR Njemačke Robert Hajnrih Veber tokom sastanka sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem.

Brajović je zahvalio je na podršci te države članstvu Crne Gore u NATO, kao i kontinuiranoj pomoći evropskoj integraciji naše zemlje.

Kako je saopšteno iz Skupštine Crne Gore, Brajović je naglasio da je intenziviranje političkih kontakata na najvišem nivou u posljednje vrijeme, od izuzetnog značaja za jačanje političke i ekonomske saradnje dvije zemlje.

Ambasador Veber je istakao da Crna Gora predstavlja veliku promjenu na Balkanu, jer je država koja nema problema sa susjedima, članica je NATO i posvećena evropskoj integraciji.

Na sastanku predsjednika Skupštine sa novim ambasadorom NR Kine Liu Đinom konstatovani su odlični politički i ekonomski odnosi dviju država, na čijem stalnom razvoju treba i dalje raditi.

Posebno je istaknut značaj sprovođenja planirane dinamike u izgradnji prioritetne dionice autoputa Bar - Boljare, kao najvećeg infrastrukturnog projekta u Crnoj Gori.

Brajović je zahvalio na podršci NR Kine Crnoj Gori i razumijevanju njenih potreba, što se između ostalog ogleda u brojnim donacijama u oblasti infrastrukture, zdravstva itd. Predsjednik Skupštine je podsjetio na aktivan angažman naše zemlje u mehanizmu 1+16 kao i inicijativi „Pojas i put“.

"Kada je riječ o parlamentarnoj saradnji, sagovornici su naglasili potrebu intenzivnije saradnje kroz grupe prijateljstva, čemu će doprinijeti i nedavno formiranje grupe prijateljstva Svekineskog narodnog kongresa", navodi se u saopštenju.

Ambasador NR Kine je istakao brojne mogućnosti ekonomske saradnje dviju država, čime bi bio potvrđen i unaprijeđen prijateljski i partnerski odnos Crne Gore i Kine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније