Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

30. 05. 2020. 15:13 >> 15:17
2

MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Striković neistinama prikuplja jeftine političke poene

Iz Ministarstva zdravlja su kazali da je postalo degutantno svako malo reagovati na neistine koje plasira Socijaldemokratska partija (SDP), a sve u pokušaju nanošenja štete resoru zdravstva. Hvalisanje potpredsjednika ove partije, Adnana Strikovića nije prvi put da, zasipajući javnost klasičnim obmanama, pokušava steći jeftine političke poene, poručuju u reagovanju Ministarstva na izjave Strikovića.

"Apsolutna je neistina da je Vlada intervenisala da se specijalizantima isplati naknada za odvojeni život, a još veća da je to učinjeno nakon intervencije SDP-a. Jedina istina je da su sredstva za plaćanje odvojenog života specijalizantima planirana i opredijeljena budžetom za ovu godinu, a isplata navedenih naknada definisana je kolektivnim ugovorom za zdravstvo. Dakle, ništa novo, niti senzacionalno, nikakvu toplu vodu gospodin Striković nije otkrio. U pitanju je redovna procedura Ministarstva i Fonda za zdravstveno osiguranje. Radi se o politici koju sprovodi resorni ministar Kenan Hrapović, bez potrebe za bilo kakvim intervencijama. Pogotovo ako one dolaze od nekoga ko konstantno, zlonamjerno obmanjuje javnost", poručuju u Ministarstvu zdravlja.

Ukoliko, kako su dodali, Striković misli i vjeruje da su u protekla tri mjeseca prioritet bili skrining programi, bez obzira na njihov veliki značaj i važnost, samo ne želimo nikad da vidimo kako bi zdravstveni sistem Crne Gore izgledao da se on u njemu nešto pita.

"Ono što je posebno štetno je što on, kao doktor, pokušava praviti ostale doktore i zaposlene u zdravstvu neznavenima, kao da oni ne znaju da se godinama unazad na osnovu granskog kolektivnog ugovora i planiranih budžeta isplaćuju sredstva za odvojeni život stotinama naših ljekara koji su bili ili su trenutno i dalje na specijalističkim usavršavanjima. Izgleda, za gospodina Strikovića i subjekt koji predstavlja, najbolnije je to što su u zdravstvenom sistemu, ove godine povećane zarade za 12 odsto, a iduće godine će biti dodatno povećane tri odsto", naglašavaju u reagovanju.

U Ministarstvu su se još jednom zahvalimo svim zdravstvenim radnicima koji su se do maksimuma nesebično dali u ovoj situaciji, a posebno svim mladim doktorima koji su na poziv države došli da se uključe u borbu protiv epidemije novog koronavirusa.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније