Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

16. 01. 2019. 12:22   >>  11:53 2

LAVROV SMATRA

Srbi nijesu destruktivni u BiH

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov odbacio je ocjene da Srbi igraju destruktivnu ulogu u Bosni i Hercegovini zbog odbijanja da pristupe NATO.

"Nedavno sam čitao da se u SAD piše da Srbi u BiH igraju destruktivnu ulogu. A nedavno je neki američki tink-tenk centar objavio da treba da se odustane od Dejtonskog sporazuma jer će Srbi da koče stupanje u NATO. Kao cilj, dakle, opet nije postavljeno blagostanje BiH i tri njena konstitutivna naroda već stupanje u NATO", rekao je Lavrov na godišnjoj konferenciji za novinare u Moskvi.

On je rekao da se Rusija sa tim ne slaže jer je to "mentalitet prošlog, ako ne i pretprošlog vijeka". 

"U situaciji kada smo se svi izjasnili da stremimo izgradnji jedinstvog ekonomskog i humanitarnog prostora i istu, nedjeljivu bezbjednost za sve na evroatlantskom prostoru, to je opet zamjena međunarodnog prava za NATOcentrična pravila", dodao je Lavrov. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније