Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

12. 09. 2018. 14:42   >>  14:23 2

OD NAREDNE GODINE

EU ukida pomjeranje kazaljki na satu

Evropska komisija predložila je ukidanje pomjerenja sata u EU. Državama članicama ostavljeno da same odluče hoće li ostaviti ljetnje ili zimsko računanje vremena.

Kako se navodi u saopštenju, navedeni zakonski predlog teži da osigura da se bilo kakve promjene prave na koordinisan način između susjednih zemalja kako bi se obezbijedilo pravilno funkcionisanje unutrašnjeg tržišta i izbjegla fragmentacija, do koje bi došlo ako bi neke države članice zadržale sezonske promjene sata, dok bi ih druge ukinule.

"Pomijeranje sata mora da prestane u 2019. godini. Države članice bi same trebalo da odluče da li će njihovi građani živjeti u ljetnjem ili zimskom vremenu. To je pitanje supsidijarnosti. Očekujem da će Parlament i Savijet dijeliti ovaj stav i naći rješenje koje funkcioniše za naše unutrašnje tržište. Ponestaje nam vremena", rekao je predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker u Strazburu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније