Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Blic/Objavio: I. P. ]

26. 04. 2019. 08:23   >>  08:23

TOKOM PROŠLE GODINE

EU odobrila azil za više od 300.000 ljudi

Agencija EU za statistiku - Eurostat saopštila je da je u Uniji tokom prošle godine odobren azil za više od 300.000 ljudi, što je za 40 odsto manje u odnosu na 2017. godinu.

 

U saopštenju se navodi da je procijenjeno da 333.400 ljudi ispunjava uslove za međunarodnu zaštitu, a da su većina njih Sirijci, Avganistanci i Iračani koji bježe od sukoba ili krivičnog gonjenja.

Eurostat ističe da je Njemačka odobrila azil za 67.000 od ukupno 96.100 Sirijaca, riješenih da imaju status izbjeglice u jednoj od 28 članica EU.

AP je podsjetio da su Italija, Njemačka i Francuska zemlje koje su prihvatile najviše izbjeglica.

Više od milion migranata ušlo je u EU 2015. godine, što je relativno mali broj u odnosu na broj onih koji su stigli u Tursku, Jordan i Liban, piše "Raša tudej".

Međutim, priliv migranata prouzrokovao je političku krizu, a imigracija je postala goruća tema u Evropi.

Države EU i dalje su podijeljene kada se radi o najboljem pristupu migracijama, uprkos velikom padu broja novih izbjeglica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније