Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina business; Objavila: M.M ]

25. 05. 2019. 19:45   >>  19:44

AUDI

Ulažu 14 milijardi u razvoj električnih vozila

Audi gasi proizvodnju dva sportska modela u sklopu 14 milijardi eura planiranih ulaganja u električna vozila, potvrdio je izvršni direktor Bram Schot na sastanku akcionara kompanije.

"Čistimo svoj portfolio", rekao je Schot ukazujući na potrebu da se modeli pojednostave, prenosi Jutarnji list.

Kompanija je obustavila proizvodnju trećine modela s kombinacijom motora i sistema prenosa, a sada najavljuju i gašenje sportskih modela TT i R8.

Folksvagenova ekspozitura za luksuzne automobile prošle godine i u prvom tromjesečju ove zabilježila je veliki pad prihoda, dobiti i broja prodatih automobila.

Schot je ovu godinu nazvao godinom restruktiriranja i tranzicije.

Audi do 2025. namjerava da na tržištu ima ukupno deset hibridnih i 20 potpuno električnih modela. Cilj je preuzimanje vodeće uloge u promenama u segmentu skupljih automobila.

Audi kaska za konkurentima u prelazu na električna vozila. Samo tri njihova hibridna modela, A3, A6 i Q7, i električni sportski SUV e-tron su manji nego kod konkurencije. U međuvremenu su najavili hibridne verzije poznatih modela klasičnih vozila A6, A7 i A8.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније