Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

18. 06. 2019. 18:29   >>  20:30

U 116 GODINI

Umrla Italijanka, najstarija osoba u Evropi

Umrla je Italijanka stara 116 godina, zvanično najstarija osoba u Evropi i druga najstarija na svijetu.

 

Italijanska agencija Ansa javila je da je Đuzepina Robuči umrla danas u južnom italijanskom gradu Pođo Imperijale gdje je rođena 20. marta 1903. godine. Živjela je 116 godina i 90 dana.

Robert Jang iz Istražne gerontološke grupe sa sjedištem u SAD rekao je da je Robuči posljednja osoba iz Evrope rođena 1903. godine.

Ona je bila samo dva mjeseca mlađa od aktuelne najstarije osobe na svijetu Kane Tanake iz Japana rođene 2. januara 2003. godine.

Robuči je 17. na listi ljudi koji su najduže živjeli.

Lokalno poznata kao Nonna Pepa, Robuči je imala petoro djece, devetoro unučadi i 16 praunučadi. Ansa je javila da je ona godinama sa suprugom držala kafić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније