Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

05. 09. 2019. 23:43 >> 23:42

PUTIN

Razgovori o razmjeni zarobljenika u završnoj fazi

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su razgovori sa Ukrajinom o razmjeni zarobljenika u završnoj fazi i da bi mogao da bude razmijenjen veliki broj njih.

Govoreći na ekonomskom forumu u Vladivostoku, Putin je rekao da bi razmjena zarobljenika između Moskve i Kijeva mogla da obiljeleži korak ka normalizaciji odnosa između dvije zemlje, preneo je Rojters.

 On je dodao da će razmjena biti "ogromna" i da će datum biti "uskoro poznat".

"To će biti potpuna normalizacija naših odnosa. To je neizbježno. Mi smo dva dijela istog naroda", rekao je ruski predsjednik.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, krajem jula predložio je Rusiji razmjenu ukrajinskog reditelja Olega Sencova, osuđenog na 20 godina zatvora u Moskvi, za ukrajinsko-ruskog novinara Kirila Višinskog, kome se sudi za veleizdaju u Kijevu.

Prošle nedjelje Ukrajina je neočekivano uslovno oslobodila tog novinara koji je bio u pritvoru više od godinu.

Posljednjih nedjelja više ukrajinskih medija i zvaničnika govori o razmjeni zatvorenika između Moskve i Kijeva, po trideset sa svake strane, da bi to moglo uskoro da se sprovede i da bi moglo da obuhvati i 24 pripadnika Ratne mornarice Ukrajine zatvorenih u Rusiji, koja je njihov patrolni brod zaplijenila novembra prošle godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније