Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: M.M ]

14. 12. 2019. 12:11 >> 12:07

ZBOG KORUPCIJE

Bivši predsjednik Sudana osuđen na dvije godine zatvora

Bivši predsjednik Sudana Omar al-Bašir osuđen je danas na dvije godine zatovra zbog korupcije i pranja novca.

To je prva presuda u nizu pravnih postupaka protiv al-Bašira, kog traži i Međunarodni krivični sud zbog optužbi za ratne zločine i genocid u Darfuru.

Presuda je izrečena godinu dana nakon početka masovnih protesta protiv al-Baširove trodecenijske vladavine, za vrijeme koje je Sudan dospio na američku listu sponzora terorizma, a ekonomija propala usljed godina lošeg upravljanja i američkih sankcija.

Al-Bašir (75) nalazi se u pritvoru od aprila, kada ga je vojska zbacila s vlasti.

Vojska je još ranije saopštila da ga neće predati međunarodnom krivičnom sudu, a trenutna vojno-civilna prelazna vlada se o tome nije izjašnjavala.

Bivši predsjednik je u Sudanu optužen i za ubijanje demonstranata tokom višemjesečnih protesta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније