Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

07. 09. 2015. 23:03   >>  22:53 2

ODRADILI TRENING

"Sokoli" spremni za Moldaviju

Stadion Zimbru je večeras dočekao "hrabre sokole" prvi put od 2011. godine kada je u ledenoj martovskoj noći tim Branka Brnovića pobijedio Moldaviju sa 1:0. I ovog puta teren u Kišinjevu nije u sjajnom stanju, ali je ovog puta umjesto leda travu oštetila žega koja je prethodnih dana pogodila region.

Ipak, to nije omelo najbolje crnogorske fudbalere da u dobroj atmosferi odrade posljednji trening pred novu utakmicu odluke. Naši igrači zračili su samopouzdanjem nakon sigurne partije protiv Lihtenštajna, što su potvrdili i selektor Brnović i golman Vukašin Poleksić na konferenciji za novinare koja je prethodila treningu.

Iskusni golman nije želio da ističe pojedince iz protivničkog tabora, jer smatra da je najjači adut domaćina zapravo jak kolektiv.

"Ne želim da pričam o pojedincima, jer je najveća snaga Moldavije kolektiv. Igraju veoma dobro pred svojim navijačima, ali vjerujem da imamo kvalitet da ih pobijedimo. Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu, a sjutra treba to i da potvrdimo", rekao je Poleksić.

Selektor Brnović je najavio tešku utakmicu, ali i ponovio da je samo pobjeda zadovoljavajući rezultat.

"Očekujem tešku utakmicu, jer Moldavija na svom terenu igra veoma tvrdo i dobro se brani. Mogu da nam naprave dosta problema, ali mi smo došli da osvojimo tri boda i nadam se da ćemo u tome uspjeti", rekao je Brnović.

Brnović kaže da su svi igrači koji su u Kišinjevu spremni da igraju.

"To je situacija koju smo dugo čekali. Spremni smo da pružimo maksimum i osvojimo bodove po koje smo došli", kaže crnogorski selektor.

Ponavlja da je Molavija veoma opasan protivnik, naročito pred svojim navijačima.

"To su potvrdili i protiv Švedske i protiv Austrije. I jedna i druga selekcija su imale dosta sreće kada su ih pobijedile. Protivnika poznajemo dobro, znamo kako igraju. Kvalitet je na našoj strani i došli smo po tri boda i nadam se da ćemo taj cilj i ostvariti. Nadam se da će Moldavija pokazati kvalitet i uzeti neki bod, ali tek kada prođe utakmica sa nama", kaže Brnović.

Moldavija će sjutra igrati bez dva najbolja igrača Jonice i Epureanua. 

"Radi se o zaista odličnim igračima koje neće biti lako nadoknaditi. Ovo naročito važi za Epureanua, koju je kapiten i pravi vođa ekipe. Na svim utakmicama se predstavio kao veoma dominantan igrač i neće biti lako naći pravu zamjenu za njega. Ipak, mi gledamo samo u svoj tim i kvalitet sa kojim raspolažemo", kazao je Brnović.

Odgovarajući na pitanje šta je cilj Crne Gore u posljednje tri utakmice u kvalifikacijama, Brnović kaže:

"Idemo utakmicu po utakmicu. Želimo tri boda protiv Moldavije, a onda nam je cilj da kroz utakmice sa Austrijom i Rusijom pokušamo da izborimo baraž. Nadam se da će i Moldavija napraviti dobre rezultate do kraja kvalfikacija, naročito sa Švedskom i Rusijom, jer bi nam to puno značilo".

Do kraja treninga nije stigla dozvola FIFA-e za nastup Staniše Mandića, ali se stručni štab nada da će stići na vrijeme za utakmicu. Meč na stadionu Zimbru počinje u 21.45 sati po lokalnom, odnosno sat ranije po srednjeevropskom vremenu.

 

Tekst i foto: FSCG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније