Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

25. 04. 2013. 22:59   >>  23:50

LIGA EVROPE

Čelsi na korak od finala, minimalac Fenera

Čelsi je zaustavio zahuktali Bazel, bio bolji skoro cijeli meč i na kraju slavio 2:1. Revanš na "Stamford Bridžu" biće vjerovatno formalnost za izabranike Rafaela Beniteza. Benfika je pala u "paklu" Istanbula 1:0, pobjedu Feneru donio je bek Korkmaz, pa Turci sa odličnim rezultatom putuju u Lisabon.

Čelsi je napravio džinovski korak ka finalu i pokazao da ipak postiji razlika u kvalitetu između prvaka Evrope i Švajcaraca.

U Bazelu, domaći tim je bolje počeo utakmicu, ali pravih prilika nije bilo ni na jednoj strani. Prvu pravu priliku imao je Čelsi u 12. minutu, preko Lamparda, ali je golman švajcarskog tima dobro reagovao. Odmah potom „plavci“ su poveli preko Mozesa.  Lampard je izveo korner,  lopta promašila Ivanovića, a Nigerijac je bio na pravom mjestu i spretno poslao loptu u mrežu.

Švajcarci ubrzo imali priliku da izjednače, poslije slobodnog udarca Šera u 17. minutu, ali je Čeh odlično reagovao. Domaći tim je nastavio sa napadima,ali im je falio završni pas. Uzvratio je Čelzi preko Tores, ali je njegov udarac odbranio  Šer.

Do kraja prvog poluvremena, dobre prilike da povećaju prednost gostiju imali su Tores i Azar, ali je golman Bazela lako zaustavio njihove pokušaje.

Švajcarci su agresivnije ušli u drugi period,  pa je već poslije tri minuta Štoker pogodio stativu. Samo pet minuta kasnije isto se desilo i na drugoj strani, kada se Azar odlično oslobodio igrača Bazela i proigrao Toresa, ali je lopta udarila prvo u stativu, a potom i prečku.

Bazel je imao odličnu priliku stigao u 77. minutu, kada je Salah sam istrčao ispred Čeha, ali je lopta otišla pravo u ruke golmana Čelsija.

Bazel je nastavio da pritiska goste, što je rezultiralo odličnim napadom, poslije kojeg je dosuđen diskutabilan penal za domaćina, zbog Terijevog prekršaja. Sa „bijele“ tačke siguran je bio Šer za izjednačenje 1:1.

Čelsi je na sve načine pokušavao da ponovo povede, odličnu priliku propustio je Oskar, da bi u jednom napadu promašivali Mozes i Teri . „Plavci“ su ipak nagrađšeni za konstantne napade. U četvrtom minutu nadoknade David Luiz je iz slobodnog udarca donio Čelsiju trijumf, a sudija je odmah potom sudio kraj.

Fenerbahče nastavlja da sanja u Evropi. Turski tim je srušio sjajnu Benfiku i pokazao da ima potencijal da se pojavi u finalu. Prva prava prilika viđena je u 17. minutu, kada je Vebo imao priliku da dovede domaćina u vođstvo, ali je golman Sov bio na pravom mjestu. Već u sljedećem napadu Kujt je imao još jednu odličnu priliku, ali je Sov ponovo odlično reagovao.

U narednim minutima, Fenerbahče je imao ofanzivu, ali nije uspijevao da stvori pravu priliku, sve do 45. minuta, kada su domaći izborili penal. Jon je oborio Genila, Mažić je dosudio penal, ali je Kristijan bio neprecizan sa „bijele“ tačke.

Na početku drugog poluvremena, Fenerbanče je imao ofanzivu, a potovo se isticao Kujt, koji je oteo loptu protivničkim igračima i proigrao Kristijana u 48. minutu, ali je promašio.

Uslijedile su prilike na obje strane, prvo je Kujt imao odličnu šansu za Fener, a potom i Gaitan za gost. U 72. minutu Kormaz je doveo domaćina u vođstvo i kako se kasnije ispostavilo postavio konačan rezultat, jer Portugalci nijesu imali snage za izjednačenje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније