Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

27. 04. 2013. 17:51 >> 17:51

BUNDESLIGA

"Farmaceuti" minimalcem do LŠ

Bavarci su nakon rapsodije protiv Barselone u utorak, smanjili „gas“ pa je Frajburg poražen sa minimalnih 1:0. U derbiju dana Bajer je takođe sa 1:0 pobijedio Verder i učvrstio se na trećem mjestu, dok su Augzburg i Hofenhajm ostvarili važne pobjede u borbi za opstanak.

 Bajern Minhen i Bajer Leverkuzen su golovima Đerdana Šaćirija, odnosno  Štefana Kislinga (penal) u prvom poluvremenu savladali na svojim terenima Frajburg i Verder.

Sjajni "farmaceuti" obezbijedili su plasman u Ligu šampiona naredne sezone, što je bio primarni cilj ove ekipe, dok će Verder mimo svih očekivanja u preostala tri kola morati da se bori za izbjegavanje 16. pozicije, koja vodi u baraž.

Bavarci su odmarali Robena, Nojera, Alabu, ali i pored toga trijumf nije izostao, jer je Bajern klasa za sebe u ovogodišnjem prvenstvu.

Volfsburg je gotovo završio posao oko opstanka ubjedljivom pobjedom nad Borusijom iz Menhengladbaha, koju je slomio polovinom drugog poluvremena. Bilo je 1:1, golovima Arnolda i Mlape, da bi u roku od 15 minuta dva najboilja igrača „Vukova“ Ivica Olić i Dijego donijeli pobjedu.

Zlata vrijedne pobjede ostvarili su Augzburg i Hofenhajm. Prvi je sa 3:0 razbio Štutgart (pogađaliMolders, De Jong i Đi), dok je drugi golovima Vajsa i Salihovića sa 2:1 nadigrao Nirnberg.

Rezultati i strijelci:

Leverkuzen - Verder 1:0

(Kisling 35. pen)

Bajern - Frajburg 1:0

(Šaćiri 35)

Augsburg - Štutgart 3:0

(Melders 61, De Jong 83, Đi 86)

Hofenhajm - Nirnberg 2:1

(Vajs 11, Salihović 19. - Simons 58.pen)

 Volfsburg - Menhengladbah 3:1

(Arnold 34, Olić 61, Dijego 75. - Mlapa 52)

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније