Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ fscg.me ]

05. 10. 2015. 17:22 >> 17:10

VELIKI USPJEH

Kadeti u eltinoj rundi kvalifikacija

Kadetska reprezentacija Crne Gore plasirala se u elitnu rundu kvalfikacija za plasman na U17 Evropsko prvenstvo! Naši kadeti savladali su Kipar minimalnim rezultatom u meču posljednjeg kola turnira preliminarne runde kvalifkacija koji je održan u Bjelorusiji, pa će zajedno sa vršnjacima iz Rusije, koji su osvojili prvo mjesto u grupi, naredne godine nastaviti kvalifkacije učešćem na turniru elitne runde.

Izabranici Borisa Miličkovića na turniru u Bjelorusiji upisali su po jednu pobjedu, remi i poraz, što je u konkurenciji domaćina, Rusije i Kipra bilo dovoljno za osvajanje drugog mjesta i prvi plasman kadetske reprezentacije Crne Gore u elitnu rundu kvalifkacija.

"Sokolići" su u odlučujućoj borbi za plasman u narednu rundu kvalifkacija pružili odličnu igru i upisali zasluženu pobjedu protiv vršnjaka sa Kipra. Miličkovićeva četa bila je bolja od protivnika u gotovo svim segmenitma igre, pa je protivnik samo jednom uspio ozbiljnije da zaprijeti Careviću i to u samom finišu susreta.

Pitanje pobjednika riješio je Ilija Vukotić udarcem sa bijele tačke u 46. minutu susreta - kapiten našeg tima sigurno je izvao najstrožiju kaznu koja prethodno sam izborio. U sudijskoj nadoknadi vremena priliku da duplira predost i ovjeri pobjedu našeg tima imao je Terzić ali je lopta umjesto mreže pogodila prečku gola protivnika.

"Trebala nam je pobjeda na današnjem susretu i tako smo ušli u meč, sa ciljem da upišemo tri boda. U prvom dijelu dosta stvari je funkcionisalo veoma dobro ali nam je nedostajao posljednji pas i bolja kretanja u samoj završnici. U drugom dijelu smo krenuli na sve ili ništa, potpuno otvoreno i ofanziva nam se ubrzo isplatila. Nakon dobrog prodora Stijepovića došli smo do penala koji je iskoristio Vukotić. Kiprani su nakon našeg pogotka pokušali da igraju ofanzivnije i otvorenije ali smo uspjeli da osujetimo njihove pokušaje. Uspjeli smo u nastavku da stvorimo još nekoliko prilika koje nistmo uspjeli da pretvorimo u pogodak. Ipak, najbitnije je da smo uspjeli da dođemo do pobjede koja nam je bila neophodna za osvajanje drugog mjesta na tabeli. Uspjeli smo nakon nešto lošijih rezultata na prethhodnim akcijma, da na najbitnijem ispitu damo maksimum i ostvarimo rezultat koji nas je po prvi put odveo u elitnu rundu kvalifkacija. Selekcija je nagrađena za uloženi trud i rad i na kraju bih čestitao svim igračima i članovima stručnog štaba na ostvarenom uspjehu", rekao je selektor Miličković.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније