Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina ]

08. 10. 2015. 15:54   >>  16:13 2

FSCG SAOPŠTIO

Pod Goricom podignute zaštitne mreže

Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) preduzeo je uoči meča sa Austrijom sve dodatne bezbjednosne mjere kako bi spriječio eventualne nesportske ispade neodgovornih i nedobronamjernih navijača, kazao je predsjednik Komisije za bezbjednost i sigurnost na fudbalskim takmičenjima Dragoljub Sekulić.

Crna Gora i Austrija odigraće sjutra u Podgorici utakmicu G grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Sekulić je kazao da su na sjevernoj i južnoj tribini Gradskog stadiona, u skladu sa ukazanom potrebom i preporukama UEFA, podignute zaštitne mreže, kako bi se spriječilo ubacivanje bilo kakvih predmeta i pirotehničkih sredstava na teren.

"Svi ulazi na stadionu dodatno su osvijetljeni, a na njima, kao i na unutrašnjem dijelu stadiona, instalirane su dodatne kamere kako bi se lakše identifikovali svi oni koji na stadion pokušaju unijeti zabranjene predmete i pirotehnička sredstva, kojoma bi mogli izazvati eventualni prekid utakmice", kazao je Sekulić.

On je podsjetio da je FSCG do sada zbog nesportskog i neodgovornog ponašanja pojedinih navijača pretrpio veliku štetu.

"Samo na ime novčanih kazni, izrečenih od strane FIFA-e i UEFA-e, plaćeno je preko 200 hiljada eura, dok je druga, nematerijalna šteta znatno veća", kazao je Sekulić.

On je saopštio da će kapije stadiona za utakmicu sa Austrijom biti otvorene u 18 sati i 45 minuta.

"Angažovan je veliki broj zaštitara, a u funkciji obezbjeđenja utakmice biće i potreban broj pripadnika policije. FSCG apeluje na sve navijače da svoj tim podrže pjesmom i dlanovima, te da na stadion ne unose nedozvoljene predmete, pirotehnička sredstva i transparenate koji sadrže nedozvoljene i uvredljive sadržaje", kazao je Sekulić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније