Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Tanjug ]

08. 10. 2015. 21:14 >> 21:06

UMJESTO BLATERA

Hajatu privremeno na čelu FIFA

Kamerunac Isa Hajatu preuzeće ulogu predsjednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) umjesto Sepa Blatera koji je suspendovan na 90 dana zbog istrage o korupciji.

Kako prenosi agencija AP, predsjednik Afričke fudbalske konfederacije (CAF) i potpredsjednik FIFA Hajatu preuzeće dužnost prvog čovjeka FIFA, u skladu sa statutom te organizacije.

Etički komitet FIFA saopštio je danas da je suspendovao na 90 dana Blatera, kao i predsjednika Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišela Platinija, zbog istrage koja se protiv njih vodi zbog nelegalnih radnji.

Švajcarske vlasti su prošlog mjeseca pokrenule krivičnu istragu protiv Blatera zbog sumnjivih ugovora o televizijskim pravima, kao i zbog isplate dva miliona švajcarskih franaka aktuelnom predsjedniku UEFA Platiniju, čji je status na pola puta između svjedoka i optuženog.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније