Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

08. 10. 2015. 22:43   >>  23:53 24

IRCI SAVLADALI NJEMAČKU

Srbija u nadoknadi srušila Albaniju

Utakmicama u grupama D, F i I, nastavljene su kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

Utakmica u Elbasanu između Albanije i Srbije, koja je zbog rivaliteta dvije države i incidenata u prvoj utakmici u Beogradu bila u centru pažnje, selekcija Srbije je riješila u nadoknadi.

Velika borba viđena je tomom cijelog susreta ali golova nije bilo sve do posljednjih minuta. Kada se činilo da će susret završiti neriješeno, Aleksandar Kolarov je doveo Srbiju u vođstvo u 91. minutu, da bi pobjedu potvrdio Adem Ljajić u 4. minutu sudijske nadoknade.  Poslije tih golova zavladala je velika tišina na Elbasan areni.

Utakmica je prošla bez incidenata. Stadion u Elbasanu bio je pun, a italijanski sudija Nikola Ricoli dočekan je aplauzom. Himni Srbije se zviždalo, a sa tribina se u više navrata čulo skandiranje "UČK", Oslobodilačkoj vojci Kosova, ali i brojne uvrede srpskim igračima.

Prije početka utakmice igrači obje ekipe su se zajedno slikali, jedan dio navijača je to pozdravio, a drugi negodovao zbog toga.

Albaniji ide na ruku što ni Danska, sa kojom se bore za drugo mjesto, večeras nije osvojila bodove. Danci su poraženi u Portugalu, minimalnim rezultatom 0:1. Prvo poluvrijeme završeno je bez golova, a gostima je presudio Žoao Mutinjo u 66. minutu. 

Portugalci su odavno obezbijedili plasman na EP u Francuskoj, dok Danci, koji su odigrali svih osam mečeva u kvalifikacijama, moraju da se nadaju neriješenom ishodu ili porazu Albanije u Jermeniji.

Irska je večeras napravila ogroman posao savladavši favorizovanu Njemačku sa 1:0. Gol za pobjedu postigao je napadač Šejn Long u 70. minutu.

Njemačkoj je to drugi poraz u kvalifikacijama, ali je sigurna u završnici EP zbog činjenice da u posljednjem kolu igraju Poljska i Irska.

Irci su se večerašnjim trijumfom izjednačili na drugom mjestu u Grupi D sa selekcijom Poljske, koja je u sudjskoj nadoknadi iščupali bod na gostovanju Škotskoj - 2:2.

Poljaci su odlično počeli meč u Glazgovu, pošto su poveli već u 3. minutu golom Roberta Levandovskog. Škoti su uspjeli da u posljednjem minutu prvog poluvremena izjednače preko vezste Meta Ričija, a totalni preokret režirao je napadač Sanderlanda Stiven Flečer, koji je zatresao mrežu golmana gostiju Fabijanskog u 62. minutu.

Poljska je bila blizu poraza, kojim bi izgubila drugo mjesto na tabeli, koje direktno vodi na šampionat Evrope, ali Levandovski je u 95. minutu sačuvao svoj tim poraza i dokazao da je u odličnoj golgeterskoj formi.

U toj grupi, Gruzija je dočekala Gibraltar u prvom meču današnjeg programa. Očekivano, domaćin je slavio, rezultatom 4:0, a u prvom poluvremenu viđena su tri gola.

Sjeverna Irska je potvrdila da igra najbolji fudbal u Grupi F. Večeras je dočekala Grčku koja je nastavila sa lošim partijama i ostala prikovana na dnu tabele. Domaći su slavili sa 3:1, golovima Dejvisa i Magenisa, a poraz Helena ublažio je Ravidis u 87. minutu.

Rumunija je u Bukureštu u 91. minutu došla do boda protiv Finske 1:1. Kiks Rumuna iskoristila je Mađarska koja se primakla na samo bod zaostatka pobjedom nad Farskim Ostrvima pred svojim navijačima, iako su Farani vodili na poluvremenu.

Sjeverna Irska je i definitivno obezbijedila vizu za EP, a posljednje kolo odlučiće da li će se toj ekipi direktno priključiti Mađarska ili Rumunija.

 

Grupa D

Gruzija – Gibraltar 4:0
(Vatsadze 30, 45 Okriašvili 35(p), Kazaišvili 87)

Irska – Njemačka 1:0
(Long 70)

Škotksa – Poljska 2:2
(Riči 45, Flečer 62 - Levandovski 3, 95)

Tabela: Njemačka 19, Rep. Irska 18, Poljska 17, Škotska 14, Gruzija 9, Gibraltar 0


Grupa F

Rumunija – Finska 1:1
(Pohjanpalo 67, Hoban 91)

Sjeverna Irska – Grčka 3:1
(Dejvis 35, 58, Magenis 49 - Aravidis 87)

Mađarska – Farska Ostrva 2:1
(Bode 63, 71 - Jakobsen 11)

Tabela: Sjeverna Irska 20, Rumunija 17, Mađarska 16, Finska 11, Farska Ostrva 6, Grčka 3


Grupa I

Portugal – Danska 1:0
(Mutinjo 66)

Albanija – Srbija 0:2
(Koalrov 91, Ljajić 94)

Tabela: Portugal 18, Danska 12 (završila kvalifikacije), Albanija 11, Srbija 4, Jermenija 2

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније