Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta

08. 10. 2015. 21:36   >>  21:27

DUBOKO OSJEĆANJE PRKOSA

Platini: Odlučniji sam nego ikad da se branim

Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA), Mišel Platini, rekao je večeras da su navodi o malverzacijama poslije kojih je suspendovan na 90 dana "zapanjujuće nejasni", u potpunosti ih je odbacio i najavio da će osporiti odluku Etičkog komiteta FIFA-e koji ga je kaznio.

Etički komitet FIFA-e uslovno je danas na 90 dana suspendovao Platinija, odlazećeg predsjednika FIFA-e Sepa Blatera i generalnog sekretara te organizacije Žeroma Valkea.

Osnov za suspenzije su istrage koje se protiv njih vode.

Etički komitet FIFA-e počeo je istragu protiv 79-godišnjeg Blatera nakon što je švajcarsko tužilaštvo otvorilo istragu.

On je optužen da je potpisao nepovoljan ugovor za FIFA-u vezano za televizijska prava, kao i za "nelojalnu isplatu" Platiniju 2011. godine od 1,35 miliona funti, devet godina pošto je Francuz obavio posao za Blatera.

Platini je rekao da će "osporiti odluku na odgovarajući način u odgovarajuće vrijeme".

"Više od osjećaja neprave i želje za osvetom vodi me duboko osjećanje prkosa. Odlučniji sam nego ikad da se branim pred nadležnim pravosudnim organima. Odbacujem sve navode koji su iznijeti protiv mene, koji su iznijeti pukim previdom i koji su zapanjujuće nejasni", naveo je Platini u saopštenju.

Platinija su podržali brojni evropski fudbalski zvaničnici, kao i UEFA, koja je saopštila da ima "puno povjerenje" u Platinija, uprkos suspenziji.

Njega će privremeno na čelu UEFA-e zamijeniti Anhel Marija Viljar.

"Platini će preduzeti sve neophodne korake da uloži žalbu na odluku Etičkog komiteta FIFA-e kako bi skinuo ljagu sa svog imena", navodi se u saopštenju UEFA-e.

UEFA je navela da će svih njenih 54 članica sljedećeg četvrtka održati sastanak u sjedištu te organizacije u Nionu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније