Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

08. 10. 2015. 23:38 >> 23:47

"VELIKA POBJEDA"

Ivanović: Pobjeda u Albaniji može biti prekretnica

Nakon trijumfa u Albaniji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016, u reprezentaciji Srbije vlada veliko zadovoljstvo. Kapiten Srbije Branislav Ivanović istakao je da bi večerašnji trijumf mogao da promijeni stav javnosti prema ovoj selekciji "orlova", prenose srpski mediji.

Srbija je pobijedila Albaniju u Elbasanu sa 2:0 u pretposljednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francukoj.

"Mislim da su obje ekipe ušle u meč bojažljivo. Mi smo, međutim, preuzeli inicijativu, dominirali u tom prvom poluvremenu, imali više od igre, zaslužili smo da pobijedimo", rekao je Ivanović za RTS.

On je zbog povrede ranije morao da završi meč.

"Velika je ovo pobjeda. Mogla bi ona da bude prekretnica u ponašanju (javnosti) prema ovom timu. Vidjelo se da smo od prvog minuta ušli spremno, ali bilo je jasno da smo dominirali i da smo zasluženo slavili", dodao je defanzivac Čelsija, prenosi Blic.

Selektor Srbije Radovan Ćurčić rekao je da je veoma zadovoljan pobjedom u Albaniji koja, kako je rekao „daje mir njegovoj ekipi“.

Srbija je još ranije izgubila šansu za plasman na završni turnir, ali bi ovaj trijumf mogao da bude najava boljih igara.

"Mi smo znali šta hoćemo. Mislim da ovo nije plod rada u ova tri dana. Mi smo u procesu stvaranja i trebala nam je ovakva pobjeda da dobijemo mir", rekao je Ćurčić za RTS poslije meča, prenosi B92.

On je dodao da osjeća veliko zadovoljstvo.

"Igrači pod velikim pritiskom, stručni štab je pod pritiskom poslije neuspješnih kvalifikacija. Ali, imamo mnogo problema za Portugal, povrede Matića i Ivanovića, ne znam kako ću da sastavim tim. Ovog trenutka stavljamo ovu utakmicu ad akta i okrećemo se Portugalu“, dodao je Ćurčić.

Jedan od junaka trijumfa je fudbaler Intera Adem Ljajić, koji je asistencijom i golom riješio meč u finišu.

"Nije važno ko daje golove, važno je da smo dobro igrali. Oni su se branili sve vrijeme, ali smo na kraju riješili utakmicu. Koki je dao prvi gol, a onda sam na sreću i ja dao. Imali smo veliku volju, znali smo da će biti veliki pritisak, ali smo osvarili sve zacrtano i slavili smo", rekao je Ljajić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније