Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

09. 10. 2015. 08:42   >>  09:14 8

PRENOS NA TVCG 2

"Sokoli" jure tri boda pod Goricom

Fudbalska reprezentacija Crne Gore u Podgorici igra večeras protiv Austrije, lidera Grupe G, utakmicu devetog kola kvalifikacija za EURO 2016 u kojoj će pokušati doći do sva tri boda.

Naša reprezentacija i dalje ima teoretske šanse za odlazak na EURO 2016, ali ovoga puta ne zavisi sve od njenih fudbalera.

Pored toga, naš nacionalni tim neće biti u punom sastavu, najavio je juče selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović.

On je kazao da Stevan Jovetić skoro sigurno neće igrati, dok je nastup Marka Baše pod velikim znakom pitanja.

Jedina pozitivna vijest svakako je povratak navijača na tribine pod Goricom, za razliku od posljednjeg duela u Podgorici protiv Lihtenštajna. Podrška u meču nade biće potrebna našim momcima protiv Austrije.

Dva kola prije kraja kvalifikacija, "Sokoli" se nalaze na četvrtom mjestu Grupe G, sa 11 osvojenih bodova.

Crnogorski fudbaleri nakon osam odigranih mečeva imaju po tri trijumfa i poraza, uz dva remija.

S druge strane, Austrijanci su u Podgoricu stigli u kompletnom sastavu. Selektor fudbalske reprezentacije Austrije Marsel Koler rekao je da će pod Goricom izvesti najjači sastav i pokušati da kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj završi bez poraza.

Austrija ima 22 boda i obezbijedila je plasman na EURO 2016. Bez poraza je u kvalifikacijama, a u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarila je sedam pobjeda i remi. Prvi međusobni duel sa Crnom Gorom u Beču dobila je 1:0. 

Na drugom mjestu je Rusija sa 14, dok je treća Švedska sa 12 bodova. Lihtenštajn je osvojio pet, a Moldavija dva boda.

Na golu Crne Gore biće Poleksić, u odbrani će igrati Savić, Tomašević, Simić i Rodić u slučaju da ne bude spreman Baša. Na sredini terena će biti Boljević, Vukčević i Marušić, ispred njih Bećiraj, dok će napadački tandem činiti Stefan Mugoša i Mirko Vučinić.

Meč Crna Gora - Austrija na programu je večeras od 20 sati i 45 minuta na Gradskom stadionu u Podgorici. Direktan prenos možete pratiti na TVCG 2.

U ostalim mečeva iste grupe u istom terminu sastaju se Lihtenštajn - Švedska i Moldavija - Rusija.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније