Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

28. 04. 2013. 17:34 >> 17:34

SERIA A

Juveu gradski derbi, sjajna "Viola"

Za Juventus gotovo da nema prepreka u prvenstvu, "Stara Dama" je slavilu i u gradskom derbiju sa Torinom 2:0 i pokazala da je bez premca ove sezone. Fiorentina je protutnjala Đenovom i pobijedila Samdoriju sa 3:0, dok je Inter još jednom razočarao porzaom od Palerma 1:0.

Činilo se da će torinski derbi biti okončan bez pobjednika. Međutim, "stara dama" je u posljednjih pet minuta,  zahvaljujući Arturu Vidalu i Klaudiju Markiziju slomila otpor gradskog rivala. Juventus je tako zadržao ogromnih 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplsirani Napoli.

Fiorentina ne odustaje od sna zvanog Liga Šampiona. Izabranici Vinćenca Montele lako su izašli na kraj sa Sampdorijom 3:0 i domaćinu ostvavili velike brige oko opstanka. Adem Ljajić je nosio je "violu" do ubjedljive pobjede u Đenovi, postigavši sjajan gol u prvom, i namjestivši još jedan u drugom poluvremenu (pogodio Akvilani). Prethodno je u goste u vođstvo doveo Kvadrado. Sada je Fiorentina na mjestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, sa dva boda više od Milana, uz meč više.

Roma se bori za Evropu, a Sijena za opstanak u eliti, međutim, nijesu gosti imali šansu na “Olimpiku”. Osvaldo i Frančesko Toti su bili tvorci goleade.

Osvaldo je na asistenciju Lamele načeo goste, da bi samo dva minuta kasnije Lamela duplirao prednost, a asistent je ovaj put bio Toti. Pitanje pobjednika još u prvom dijelu riješio je Osvaldo drugim pogotkom četiri minuta prije odlaska na odmor.

U drugom poluvremenu, još jednom je sjajnu asistenciju Totija iskoristio je Osvaldo i stigao do het-trika.

Očajni Inter doživio je još jedan poraz na gostujućem terenu. “Neroazuri” u posljednjih 11 mečeva odigranih na strani imaju samo dvije pobede. Ocvog puta bolji od ekipe Andree Stramaćonija bilo jePalermo 1:0. Junak Sicilijanca bio je Josip Iličić, koji je sjajnim udarcem sa 20 metara savladao Handanovića i donio svom timu veliku pobjedu u borbi za opstanak.

Rezultati i strijelci:

Sampdorija - Fiorentina 0:3

(Kvdrado 36, Ljajić 41, Akvilani 73)

Kjevo - Đenova 0:1

(Borijelo 73 )

Palermo - Inter 1:0

(Iličić 10)

Torino - Juventus 0:2

(Vidal 86, Markisio 90+1)

Parma - Lacio 0:0

Roma - Sijena 4:0

(Osvaldo 14, 41, 67, Lamela 16)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније