Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Anadolija ]

11. 10. 2015. 08:50   >>  08:49

BAŽDAREVIĆ SREĆAN

Imamo velike šanse za baraž

Nakon velike pobjede fudbalske reprezentacije BiH nad Velsom rezultatom 2:0 selektor Mehmed Baždarević je imao samo riječi hvale za svoje izabranike. Istakao je da utakmica i igra njegovog tima možda nije bila lijepa, ali je najvažnije da je ostvaren važan trijumf.

 

“Čestitam Velsu na plasmanu na Evropsko prvenstvo, ali i na odličnoj utakmici. Došli su u Zenicu da se nadigravaju i probaju pobijediti, što nam je dosta otežalo posao. Sretni smo jer smo dobili utakmicu i ostali na dobrom putu ka plasmanu u baraž. Zaslužili smo pobjedu iako nije bilo nimalo lako. Možda naša igra nije bila lijepa, ali smo pokazali želju, energiju i borbenost. Rezultat 2:0 je jako dobar i ponavljam potpuno smo zasluženo pobijedili”, rekao je Baždarević, te prokomentarisao trijumf Kipra u Izraelu:

“Za nas je bilo važno da odradimo naš dio posla u čemu smo i uspjeli. Naravno da smo osluškivali šta se dešava u Izraelu. Ta pobjeda Kipra je dodatno zakomplikovala situaciju u grupi, jer se sada i oni nadaju plasmanu u baraž. Bitno je da smo ovu utakmicu završili prema planu i sada idemo na Kipar s namjerom da dobijemo i taj susret. Mislim da ako budemo puno radili i trčali na terenu možemo ostvariti rezultat koji nam je potreban. Raduje me što su Milan Đurić i Vedad Ibišević postigli golove, jer su obojica prolazili težak period u svojim klubovima. Đurić je ispao u drugu ligu sa Ćezenom, a Ibišević nije dobijao šansu u Štutgartu. Sada sve dolazi na svoje. Dobro je i što smo u Đuriću i Edinu Cocaliću dobili još dva igrača koji konkurišu za prvi tim”, kazao je Baždarević.

Za selektora Velsa Krisa Kolmena utakmica u Zenici je bila veoma čudna, jer po prvi put u karijeri, kako igračkoj, tako i trenerskoj izgubio, a imao je razlog za slavlje.

“Zaista se čudno osjećam. Izgubili smo 2:0, a možemo slaviti plasman na Evropsko prvenstvo. Nismo uspjeli ostvariti dobar rezultat, ali su igrači dali sve od sebe. Bez obzira što Edin Džeko i Muhamed Bešić nisu igrali to nije uticalo na naš koncept igre. Desilo se da smo izgubili mada smo došli da uzmemo bodove”, dodao je on.

Bosna ima realne šanse za plasman u baraž, jer je treća sa bodom više od Izraela koji u posljednjem kolu gostuje prvoplasiranoj Belgiji, dok Baždarevićeva četa gostuje Kipru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније