Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

01. 05. 2013. 08:57   >>  22:35

NA TVCG OD 20:45

Bajern kompletira njemačko finale

Nakon odličnog meča i drame do posljednjih sekundi u Madridu, u kojem je Borusija preživjela i otišla u finale, večeras u Barseloni se očekuje manje uzbuđenja, jer Bajern u prijestonicu Katalonije dolazi nakon velike pobjede od 4:0 u prvom meču i već je jednom nogom kročio na "Vembli'

Koliko težak posao očekuje Barselonu, govori podatak da niko nikada nije nadoknadio poraz od 4:0. Ipak, ako ništa, Barselona želi da popravi utisak iz prvog duela, da se makar pobjedom oprosti od Evrope, jer svaki trijumf u evro kupovima je značajan.

"Mi najčešće dajemo golove kada igramo dobar fudbal. Moramo da nastavimo da sprovodimo nasu filozofiju igre i ako uz to rano postignemo gol, to će nam mnogo olakšati stvari. Ipak, ne smijemo da razmišljamo samo o napadu. Potrebna nam je podrška navijača, ali svakako da i mi njima moramo da ponudimo nešto za uzvrat", rekao je Vilanova.

Trener Katalonaca je istakao, da ako iko može da promijeni istoriju i stigne prednost protivnika od 4:0, onda je to njegova ekipa.

"Ne treba da mislimo da je sve gotovo, daćemo sve od sebe, borićemo se do kraja, a ako ne uspijemo, ostaćemo uspravni i učiniti da naši navijači budu ponosni na nas", kazao je Vilanova.

Strateg Barselone se osvrnuo i na pritisak koji se stvara oko Mesija, da može sam da dobija utakmice.

"Svjesni smo koliko je on važan igrač, kada on igra dobro, čitava ekipa je mnogo bolja, ali ne možemo da stavimo sav pritisak na njegova leđa i ostatak ekipe mora da pruži maksimum. Mesi će pričati na terenu", završio je Tito.

Defanzivac Barselone Đerar Pike vjeruje u preokret, on je bio dio tima 2009., kada je katalonski tim savladao Bajern sa 4:0, pa ističe da istorija može da se ponovi.

"Osjećamo se dobro i učinićemo sve kako bi nadoknadili prednost i plasirali se u finale. Ne smijemo dozvoliti da primimo gol i borićemo se do posljednje sekunde meča. U Barseloni niko ni ne pomišlja na odustajanje. Pobijedili smo već jednom Bajern rezultatom 4:0, a to je bilo prije četiri gopdine. Ipak, to je bio drugi tim, imali su drugog trenera. Sada igraju puno bolje", izjavio je Pike.

Bajern dolazi da završi posao, koji je na briljantan način započeo u Minhenu pobjedom od 4:0. Trener Bavaraca Jup Hajnkes kaže da Bavarci imaju jasnu ideju kako da odigraju na "Nou Kampu" i izbore treće finale u posljednje četiri godine.

"Ne razmišljamo o ispadanju. Znamo kako treba da igramo i to sam do detalja saopštio svojim igračima. I pored loše igre u prvom meču, Barselona je i dalje najbolji tim na svijetu i mi smo se spremali za revanš kao da nemamo nikakvu prednost", rekao je trener Bajerna.

Hajnkes je kazao da je na Nou Kampu uvijek teško igrati, ali da će se i pored svega njegov tim nadigravati sa protivnikom.

"Oni kod kuće mogu da naprave velike stvari, ali nećemo im dozvoliti da se razigraju. Igraćemo za gol više, ne želimo da se branimo, iako imamo dobru odbranu. Optimista sam, vjerujem u moje momke i želimo da dokažemo da prvi mec u Minhenu nije bio slučajnost ", poručio je Hajnkes.

Jedan od najvažnijih šrafova u Hajnkesovoj mašini, Bastijan Švajnstajger, očekuje od svojih saigrača maksimalnu koncentraciju, jer je Barsa sposobna da kazni i najmanju grešku.

"Prva utakmica nam je otvorila vrata finala, ali još uvijek ništa nije gotovo. Barselona je sposobna da načini preokret. Oni su ranjeni, zbog toga su opasni. Čeka nas težak meč jer malo timova može da parira Barseloni na njihovom terenu. Moramo biti skoncentrisaniji nego što smo bili u prvom meču", izjavio je Švajnstajger.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније