Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me/Beta

24. 11. 2015. 20:12 >> 20:22

LIGA ŠAMPIONA

Zenit 5 od 5, remi BATE-a i Bajera

Odigrane su dvije utakmice večerašnjeg programa 5. kola grupne faze Lige šampiona. Fudbaleri Zenita upisali su i petu pobjedu u elitnom takmičenju, pošto su danas u Sankt Peterburgu sa 2:0 savladali Valensiju, dok su BATE Borisov i Bajer Leverkuzen podijelili bodove.

Strijelci u Sankt Peterburgu su bili Oleg Šatov u 15. i Artjom Džjuba u 74. minutu. Valensija je od 70. imala igrača manje, zbog isključenja Rubena Vesa.

Zenit, koji je ranije obezbijedio plasman u narednu fazu, ima 15 bodova, dok je Valensija druga sa šest, dva više od Genta, a pet od Liona.

U drugom meču Grupe H, Lion će u 20.45 dočekati Gent.

Valensija će u posljednjem kolu dočekati Lion 9. decembra, dok će Zenit gostovati Gentu u Belgiji.

U Grupi E, fudbaleri BATE Borisova i Bajer Leverkuzena odigrali su danas u Bjelorusiji neriješeno 1:1.

Domaćin je poveo već u drugom minutu, a strijelac je bio Mikhail Gordječuk, koji je šutirao sa oko 15 metara po sredini gola pravo u Bernda Lena, ali je golman Bajera loše odreagovao, pa mu je lopta prošla kroz noge.

Domaćin se nakon vođstva uglavnom koncetrisao na odbranu, međutim, odbrana bjeloruskog tima popustila je u 68. minutu.

Hakan Čalhanoglu je kroz odbranu BATE-a u šesnaestercu proigrao Admira Mehmedija, koji je iz prve šutirao i lobovao golmana Sergeja Černika.

Crnogorski internacionalac u redovima BATE Borisova, Nemanja Nikolić, večeras nije bio starter, ali je odigrao posljednjih 15-ak minuta meča. On je ušao u igru u 78. minutu, umjesto Aleksandra Volodka.

Nikolić nije uspio da pomogne svojoj ekipi da se vrati u vođstvo u osvoji sva tri boda. Jednom se našao u šansi - dva minuta nakon što je istrčao na teren probao sa distance, ali njegov šut sa oko 20 metara bio je neprecizan i završio je daleko iznad prečke.

Ovim remijem, obje ekipe zadržale su šanse da se plasiraju u osminu finala Lige šampiona. Bajer poslije pet utakmica zauzima drugo mjesto u Grupi E sa pet bodova, dok BATE ima bod manje i zauzima posljednju, četvrtu poziciju.

U drugom meču Grupe E večeras se od 20.45 sastaju Barselona i Roma. Španski tim je već obezbijedio plasman u narednu fazu, pošto poslije četiri meča ima 10 bodova, dok je Roma treća sa pet bodova.

Preostalih šest mečeva večerašnjeg programa Lige šampiona (20.45h) možete pratiti uživo na našem servisu SPORT RADAR.

Liga šampiona, 5. kolo:

Grupa E:

BATE Borisov - Bajer Leverkuzen 1:1 (1:0)
(Gordejčuk 2 - Mehmedi 68)

20.45 Barselona - Roma

Tabela: Barselona 10, Roma 5, Bajer Leverkuzen 4, BATE Borisov 4.

Grupa F:

20.45 Arsenal - Dinamo Zagreb
20.45 Bajern - Olimpijakos

Tabela: Bajern 9, Olimpijakos 9, Dinamo Zagreb 3, Arsenal 3.

Grupa G:

20.45 Porto - Dinamo Kijev
20.45 Makabi Tel Aviv - Čelsi

Tabela: Porto 10, Čelsi 7, Dinamo Kijev 5, Makabi Tel Aviv 0.

Grupa H:

Zenit - Valensija 2:0 (1:0)
(Šatov 15, Džuba 74)

20.45 Lion - Gent

Tabela: Zenit 15, Valensija 6, Gent 4, Lion 1.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније