Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me/Beta

24. 11. 2015. 22:38 >> 01:00

6 GOLOVA U MREŽI ROME

Šou Barselone, ubjedljivi Bajern i Englezi

Ubjedljive pobjede favorita obilježile su večerašnje utakmice 5. kola Lige šampiona. Najbolji utisak ostavila je Barselona, koja je na svom "Nou Kampu" deklasirala Romu sa 6:1, Bajern nije imao problema u Minhenu protiv Olimpijakosa (4:0), dok su velikani iz Londona, Čelsi i Arsenal, savladali Makabi iz Tel Aviva (4:0), odnosno zagrebački Dinamo (3:0). Kijevski Dinamo je iznenadio Porto u gostima (2:0) i tako zakomplikovao situaciju u Grupi G, u kojoj pred posljednje kolo Čelsi i Porto imaju po 10 bodova, a ukrajinski tim dva manje. U Grupi H, Gent je u Francuskoj pobijedio ekipu Liona sa 2:1 i preuzeo drugo mjesto na tabeli od Valensije.

 

Grupa E: Šou Barse, po 2 gola Mesija i Suareza

Navijači Barselone večeras su uživali u briljantnoj igri svojih miljenika u duelu sa Romom na "Nou Kampu". Šampion Evrope ispratio je Rimljane sa šest lopti u mreži.

Uvodne minute meča obilježio je poništeni gol Lea Mesija u sedmom minutu, kao i velika prilika koju nije iskoristio Džeko.

Potom je viđena maestralna akcije Barse, koju je započeo Nejmar. Brazilac je idealno uposlio Danija Alveša na desnoj strani, desni bek Barse odmah centrirao ka Suarezu koji je bio usamljen na drugoj stativi i nije mu bilo nimalo teško da loptu sprovede u mrežu za vođstvo od 1:0.

Samo tri minuta kasnije Lionel Mesi je duplirao prednost, da bi urugvajski napadač, Luis Suarez, u 44. minutu povisio na 3:0 i postavio konačan rezultat prvog poluremena.

Strijelci u drugom poluvremenu bili su Đerar Pike u 56, Mesi u 60. i Adrijano u 77, nakon što je Nejmar promašio jedanaesterac.

Roma je u 82. minutu mogla da smanji zaostatak, ali je Mark-Andre Ter Štegen odbranio penal Edinu Džeku, koji je ipak u sudijskoj nadokandi vremena uspio da postigne počasni gol za italijansku ekipu.

Ranije danas, u prvoj utakmici petog kola Grupe E, u terminu do 18 sati, BATE Borisov i Bajer Leverkuzena odigrali su neriješeno 1:1.

Barselona sa 13 bodova zauzima prvo mjesto u Grupi E, Bajer i Roma nalaze se na diobi drugog sa po pet, dok je BATE sa bodom manje na posljednjem četvrtom mjestu.

 

Grupa F: Ubjedljive i lake pobjede Bajerna i Arsenala

Fudbaleri Bajern Minhena pobijedili su večeras na svom stadionu Olimpijakos sa 4:0, dok je Arsenal u Londonu savladao Dinamo iz Zagreba sa 3:0.

Bavarci su večerašnjim trijumfom obezbijedili plasman u osminu finale Lige šampiona i mogu mirno da čekaju posljednju utakmicu u grupnoj fazi.

Ekipa Pepa Gvardiole je veoma dobrom igrom u prvom dijelu utakmice riješila pitanje pobjednika, pošto je već poslije 20 minuta imala tri gola prednosti.

Prvi gol na utakmici postigao je Daglas Košta u osmom minutu, da bi Robert Levandovski u 16. duplirao na 2:0, a Tomas Miler je u 20. utrostručio vođstvo prvaka Njemačke.

Iako je Bajern od 53. minuta igrao sa igračem manje, jer je Helger Badštuber dobio direktan crveni karton, uspio je da ostvari još ubjedljiviji trijumf. Konačan rezultat na "Alijanc areni" postavio je 19-godišnji Francuz Kinglsi Koman u 70. minutu.

Arsenal je pred svojim navijačima ostvario veoma bitnu pobjedu u borbi za plasman u narednu fazu takmičenja.

Junak u trijumfu Arsenala bio je Aleksis Sančez, koji je sa dva gola i asistencijom proglašen za igrača utakmice.

"Tobdžije" su povele u 29. minutu golom Mesuta Ozila, a u 33. je već bilo 2:0 poslije prvog gola čileanskog napadača.

Sančez je svoj drugi gol postigao  u 69. minutu, a kasnije se ispostavilo da je postavio i konačan rezultat.

Bajern je na liderskom mjestu Grupe F sa 12 bodova, Olimpijakos je drugi sa devet, dok Arsenal na trećem mjestu ima šest, a Dinamo na četvrtom tri boda.

U posljednjem kolu, Olimpijakos će u Atini dočekati Arsenal u direktnom okršaju za plasman u osminu finala, a Dinamo će u Zagrebu ugostiti Bajern Minhen.

 

Grupa G: Posljednje kolo odlučuje ko će osminu finala

Fudbaleri Čelsija savladali su večeras izraelski Makabi, dok je Dinamo Kijev bio bolji od Porta, pa će posljednje kolo odlučiti koje ekipe će se iz Grupe G plasirati u narednu fazu najkvalitetnijeg klupskog takmičenja.

Čelsi nakon pet utakmica vodi na tabeli sa 10 bodova, koliko ima i drugoplasirani Porto, dva manje ima Dinamo, dok je Makabi ubjedljivo posljednji bez učinka.

Čelsi je u Haifi, gdje je Makabi igrao kao domaćin, pobijedio sa 4:0. Strijelci su bili Geri Kejhil u 20, Vilijan u 73, Oskar u 77. i defanzivac Zuma u 91. minutu.

Makabi je od 41. minuta imao igrača manje zbog isključenja Tala Ben Haima.

Dinamo Kijev je došao u izglednu situaciju pobjedom u Portu sa 2:0 i ima lijepu priliku da prođe u narednu fazu elitnog takmičenja.

Golove u Portugalu postigli su Andrej Jarmolenko iz penala u 35. minutu i Derlis Gonzales u 64.

Posljednje kolo će se igrati 9. decembra, kada će Čelsi na svom stadionu igrati protiv Porta, dok će Dinamo u Kijevu dočekati Makabi.

 

Grupa H: Gent izbacio Lion i ostao u trci za nokaut fazu

Fudbaleri Genta savladali su Lion u drugom meču petog kola Grupe H i tako eliminisali francuskog predstavnika iz Lige šampiona. Belgijancima ostaje nada za plasman u plej-of fazu, pošto je ranije danas, Valensija poražena u gostima od Zenita sa 0:2.

U meču u Francuskoj, Lion je poveo u sedmom minutu golom Džordana Ferija, koji je, čini se, bio u ofsajdu. Međutim, gosti su preokrenuli. Danijel Milićević je izjednačio do odlaska na pauzu, atraktivnim golom iz slobodnog udarca u 32. minutu.

Važan trijumf Gentu donio je Kalifa Kulibali u petom minutu nadkonade.

Posljednje kolo će odlučiti ko će se pored Zenita plasirati u osminu finala. Valensija će 9. decembra dočekati Lion, a Gent će kod kuće igrati protiv Zenita.

Liga šampiona, 5. kolo:

Grupa E:

BATE Borisov - Bajer Leverkuzen 1:1 (1:0)
(Gordejčuk 2' - Mehmedi 68')

Barselona - Roma 6:1
(Suarez 15',44', Mesi 18',60', Pike 56', Adrijano 77' - Džeko 90+1')

Tabela: Barselona 13, Roma 5, Bajer 5, BATE 4.

Grupa F:

Arsenal - Dinamo Zagreb 3:0
(Ozil 29', Sančez 33', 69')

Bajern - Olimpijakos 4:0
(Košta 8', Levandovski 16', Miler 20', Koman 70')

Tabela: Bajern 12, Olimpijakos 9, Arsenal 6, Dinamo 3.

Grupa G:

Porto - Dinamo Kijev 0:2
(Jarmolenko 35' pen., Gonzalez 64')

Makabi Tel Aviv - Čelsi 0:4
(Kejhil 20', Vilijan 73', Oskar 77', Zuma 90+1')

Tabela: Porto 10, Čelsi 10, Dinamo 8, Makabi 0.

Grupa H:

Zenit - Valensija 2:0 (1:0)
(Šatov 15', Džuba 74')

Lion - Gent 1:2
(Feri 7' - Miličević 32', Kulibali 90+5') 

Tabela: Zenit 15, Gent 7, Valensija 6,  Lion 2.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније