Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

25. 11. 2015. 22:37 >> 00:49

U 1/8 FINALA

Prošli Real, PSŽ, Atletiko, Benfika, Juve i Siti

U derbiji večerašnjih duela Lige šampiona, Juventus je u Torinu minimalno slavio protiv Mančester sitija 1:0, dok su u ostalim utakmicama po tri boda osvojili Real i Atletiko Madrid, Borusija i Pari Sen Žermen.

Završeno je 5. kolo Grupa A, B, C i D Lige šampiona. Večeras su se Real Madridu i Mančester sitiju pridružili Pari Sen Žermen, Benfika, Atletiko Madrid i Juventus u osmini finala. U posljednjem kolu, za dvije nedjelje u utorak, biće neizvjesno, kada je u pitanju plasman u osminu finala.

Grupa A: PSŽ u osmini finala nakon ubjedljive pobjede u Malmeu

Fudbaleri Pari Sen Žermena plasirali su se u osminu finala kolo prije kraja grupne faze Lige šampiona, današnjom pobjedom protiv Malmea u gostima sa 5:0.

Anhel Di Marija postigao je dva pogotka u Švedskoj, dok su Zlatan Ibrahimović, Adrijen Rabio i Lukas Mura dali po jedan za ubjedljivu pobjedu francuskog kluba.

PSŽ ima 10 bodova i pridružio se Real Madridu, koji je ranije obezbjedio plasman. Španski klub ima 13 nakon pobjede u Ukrajini protiv Šahtjora sa 4:3.

Real je vodio 4:0 uz dva gola Kristijana Ronalda i po jedan Luke Modrića i Danijela Karvahala, domaći igrači su smanjili zahvaljujući dva gola Aleša Tešeire i jednim Dentinja, ali nijesu uspjeli da izjednače.

Malme i Šahtjor imaju po tri i posljednje kolo će odlučiti koja će od te dvije ekipe nastaviti takmičenje u Ligi Evropa.

Real će 8. decembra u Madridu igrati protiv Malmea, dok će PSŽ dočekati Šahtjor.

Grupa B: Volfsburg, Junajted i PSV se bore za prolaz

Fudbaleri Volfsburga, Mančester junajteda i PSV Ajndhoven boriće se za plasman u drugu fazu Lige šampiona, dok je CSKA eliminisan poslije današnjeg petog kola Grupe B.

Volfsburg je pobijedio CSKA u Moskvi sa 2:0 i tako eliminisao ruski klub, dok su Junajted i PSV igrali neriješeno bez golova u Mančesteru.

Strijelac u Moskvi bio je Andre Širle u 67. i 88. minutu.

Volfsburg je izbio na prvo mjesto na tabeli sa devet bodova, jednim više od Mančester junajteda, a dva od PSV-a, dok CSKA ima četiri.

Posljednje kolo odlučiće koje dvije ekipe će u osminu finala Lige šampiona, a ko će u Ligu Evropa.

Volfsburg će 8. decembra dočekati Mančester junajted, dok će CSKA gostovati PSV-u.

Grupa C: Atletiko i Benfika u osmini finala

Fudbaleri Atletiko Madrida i Benfike plasirali su se danas iz Grupe C u osminu finala Lige šampiona.

Benfika je igrala 2:2 sa Astanom u Kazahstanu, dok je Atletiko u Madridu savladao turski Galatasaraj sa 2:0.

Atletiko i Benfika imaju po 10 bodova, Galatasaraj je treći sa četiri, dok Astana ima tri.

Astana je bila nadomak senzacije, s obzirom na to da je vodila 2:0, a prednost je imala do 73. minuta, kada je Raul Himenes pogotkom odveo Benfiku u narednu fazu takmičenja. Meksički napadač postigao je oba gola za goste, dok su strijelci za domaćina bili Patrik Tvumasi i Marin Aničić.

Golove za Atletiko postigao je najbolji fudbaler španskog kluba ove sezone, Antoan Grizman.

Posljednje kolo će odlučiti ko će biti prvi, ali i treći i otići u Ligu Evropa. Galatasaraj će 8. decembra dočekati Astanu, a Benfika će u Lisabonu igrati protiv Atletika.

Grupa D: Juventus bolji od Sitija, Borusija dobila Sevilju

Fudbaleri Juventusa pobijedili su večeras Mančester siti na svom terenu sa 1:0 i kolo prije kraja preuzeli vodeću poziciju u Grupi D Lige šampiona.

Strijelac je bio Mario Mandžukić u 18. minutu.

Juventus ima 11 bodova, dva više od Mančester sitija. Te dvije ekipe su se plasirale u narednu fazu Lige šampiona.

Borusija je na svom stadionu u Menhengladbahu bila bolja od Sevilje i pobijedila 4:2, čime je pretekla španski klub na trećem mjestu.

Lars Štindl dao je dva gola, Rafael i Fabijan Džonson po jedan, dok su strijelci za Sevilju bili Vitolo i Ever Banega.

U posljednjem kolu, 8. decembra Siti će dočekati Borusiju u Mančesteru, dok će Sevilja na svom stadionu igrati protiv Juventusa.

Rezultati večerašnjih mečeva:

Grupa A

Malme - Pari Sen Žermen 0:5

Šahtjor - Real Madrid 3:4

Grupa B

CSKA Moskva - Volfsburg 0:2

Mančester Junajted - PSV Ajndhoven 0:0

Grupa C

Astana - Benfika 2:2

Atletiko Madrid - Galatasaraj 2:0

Grupa D 

Juventus - Mančester Siti 1:0

Borusija Menhengladbah - Sevilja 4:2

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније