Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

03. 05. 2013. 19:22 >> 19:22

KASNE

Samo dva stadiona spremna za EP 2016.

Evropsko prvenstvo koje će se 2016. godine održati u Francuskoj planirano je da se igra na 11 stadiona, ali radovi idu sporo, pa su za sad spremna samo dva i to u Parizu i Lilu.

Novi stadion Nice biće završen sljedeće godine, stadioni u Sent-Etjenu i Marseju su do pola renovirani, u Bordonu je renoviranje tek počelo, dok će stadion Liona biti gotov tek 2015. godine.

Predsjednik organizacionog odbora takmičenja Žak Lamber rekao je da će  stadioni u Lensu i Tuluzu, kao i Park prinčeva u Parizu početi da se renoviraju kasnije ove godine.

Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini kazao je da ne želi da se u Francuskoj ponovi slučaj Ukrajine, koja je zajedno sa Poljskom organizovala kontinentalni šampionat prošle godine.

"U Ukrajini je trebalo da stadioni budu gotovi tokom 2010. godine, ali su ipak neki od njih završeni tek neposredno pred početak prvenstva. Nadam se da će stadioni u Francuskoj biti završeni što je prije moguće", naveo je Platini.

 On je 1998. godine bio član organizacionog komiteta Svjetskog prvenstva koje je održano upravo u Francuskoj.

"Godine 1998. je sav novac išao na Stadion Francuska u Parizu, tu smo većinu investirali, dok je ostatak išao na renoviranje ostalih stadiona. Potrošili smo 15 godina...", rekao je Platini.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније