Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

09. 05. 2013. 09:38   >>  09:38

"OLD TRAFORD"

Runi zatražio transfer

Odlaza Ser Aleksa Fergusona možda ne bude jedini udar ovoga ljeta na "Old Trafordu". Napadač Mančester Junajteda Vejn Runi zvaničnio je tražio od kluba da bude prodat u predstojećem prelaznom roku, potvrđeno je iz više izvora. Kako se navoidi, Ferguson je odbio zahtjev, šta će odlučiti novi menadžer saznaćemo narednih nedjelja.

Runi je je održao sastanak sa Fergusonom i čelnicima Junajteda, Ferguson je odbio taj zahtjev, a klub je ubrzo zvanično objavio da napadač nije na prodaju, kao i da će mu ponuditi novi ugovor.

Situacija sa Runijem međutim nije nimalo naivna. Više činjenica ukazuje na to da su njegovi dani na Old Trafordu odbrojani.

Runi ima još dvije godine ugovora sa Junajtedom, što praktično znači da je ovo ljeto poslednje u kom Đavoli mogu dobiti ozbiljnu kompenzaciju za njega. U proteklih nekoliko mjeseci nije bio u prvom planu kod Fergusona koji nije bio čitave sezone zadovoljan njegovom fizičkom spremom. Ostao je na klupi u meču protiv Reala što je izazvalo lavinu reakcija, a zatim je više vremena proveo igrajući u veznom redu nego u napadu. Bilo je više nego očigledno da napadač nije srećan, a zatim je uslijedio i razgovor sa Fergusonom i upravom kluba.

Dejvid Mojes, koji je najviše spominje kao novi menadžer Junajteda, dodatno komplikuje priču. Iako ga je Mojes lansirao u seniorski fudbal, Runi nije u najboljim odnosima sa bivšim šefom. Sukob je nastao kad je Runi u svojoj Autobiografiji objavio da ga je Mojes natjerao da ode iz Evertona. Škot je reagovao, tužio ga i dobio na sudu. Iako su nešto kasnije njih dvojica izgladili sukob nakon što je Runi pozvao Mojesa i izvinio se zbog nepromišljenog postupka, odnos između njih dvojice nije isti kao na početku karijere Engleza.

PSŽ je za sada pokazao najviše interesovanja za Runija, dok je Bajern takođe spreman da ponudi ogroman novac kako bi Gvardioli ispunio želju, a posljednje informacije govore da je i Čelsi u trci i da su spremni da plate 25 miliona funti.



Ako se Junajted odluči na prodaju, sigurno će uzeti preko 30 miliona funti, s obzirom da cijena može samo rasti kada se bogati klubovi utrkuju za igrača ekstra klase. Sa druge strane, postoji i mišljenje da Junajted neće dozvoliti Runiju odlazak po svaku cijenu kako bi sačuvao tim i omogućio stabilnost i uigrani tim novom treneru.

(Sportske.net)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније