Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

09. 02. 2016. 23:22 >> 23:08

REAL, BARSA, JUVE, BAJERN....

Giganti podržali kandidaturu Infantina

Asocijacija evropskih klubova (ECA) saopštila je danas da jegeneralni sekretar Evropske fudbalske federacije (UEFA), Đani Infantino, dobio njihovu podršku u kandidaturi za predsjednika Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

To je zaključak Generalne skupštine ECA, koja se održava u Parizu i kojoj su prisustvovali predstavnici 143 kluba, uključujući i evropske velikane kao što su Real Madrid, Bajern, Juventus, Barselona... Inače, ECA broji više od 220 članova iz 53 zemlje.

Infantino se obratio prisutnima na Generalnoj skupštini ECA i predstavio im svoju viziju napretka FIFA-e u slučaju da postane predsjednik.

Nakon skandala koji potresaju svjetsku kuću fudbala u posljednje vrijeme Infantino prevashodno želi da se posveti reformi FIFA-e izgrađenoj na transparentnosti, snažnom rukovođenju, solidarnosti i s fokusom na razvoj fudbala u cijelom svijetu.

Podsjetimo, Infantina je podržao i Fudbalski savez Crne Gore, kao i CONCACAF i fudBalsKi savezi Francuske i Španije.

Izbori za novog predsjednika FIFA-e održaće se 26. februara na Vanrednom kongresu u Cirihu. Protivkandidati su mu jordanski princ Al Bin el Husein, šeik Salman bin Ibrahim ek Kalfa iz Bahreina, Francuz Žerom Šampanj i Toki Seksvejl iz Južne Koreje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније