Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

12. 05. 2013. 19:20 >> 20:46

PREMIJER LIGA

Junajted poklonio pobjedu Fergiju

Oproštajna utakmica Aleksa Fergusona na Old Trafordu obillježena je pobjedom Mančeter Junajteda nad Svonsijem. Njukasl je pobjedom na gostovanju Kvins Par Rendžersu 2:1 obezbijedio opstanak.

Odbrana Svonsija kapitulirala je u 39. minutu, kada je Ćićarito zatresao mrežu golmana Tremela - 1:0.

Do poluvremena još jedna dobra prilika za domaće, a ovoga puta akciju Van Persija i Kerika zaustavio je golman Tremel.

Međutim, poslije samo četiri minuta igre u nastavku,Svonsi je izjednačio. Miću je iskoristio možda i prvu pravu priliku za Svonsi - 1:1.

Svonsi je nakon toga imao još dvije dobre prilike, koje nije iskoristio, pa je kazna stigla u 86. Minutu.

Nakon kornera sa desne strane, lopta dolazi na drugu stativu do usamljenog Ferdinanda koji udarcem desnom nogom donosi veliku radost navijačima šampiona Engleske - 2:1!

Domaćin je poveo golom Remija iz jedanaesterca u 11. minutu, a na isti način, izjednačio je Hatem Ben Arfa sedam minuta kasnije. Pobjedonosni pogodak vrijedan opstanka u ligi postigao je drugi Francuz Gufran u 35. minutu. Njukasl je u 81. minutu ostao sa igračem manje, pošto je golman Robert Eliot zaradio drugi žuti karton, sli se odbranio u finišu.

U duelu još dva tima koji se bore da sačuvaju premijerligaški status nije bilo pobjednika. Na stadionu "Svjetlosti" Sanderlend i Sautempton su podijelili bodove odigravši 1:1. Ipak, osvojeni bod više odgovara Sautemptonu, koji u posljednjem kolu na svom terenu dočekuje Stouk, dok "crnim mačkama" predstoji gostovanje Totenhemu.

Dejvid Mojes, novi menadžer Mančester junajteda, pobjedom se oprostio od navijača Evertona. Na "Gudison parku" "karamele" su slavile protiv Vest Hema sa 2:0, a dvostruki strijelac bio je Kevin Miralas, u šestom i 60. minutu.

Liverpul se učvrstio na sedmom mjestu na tabeli trijumfom na "Krejven Kotidžu" nad Fulamom sa 3:1. Junak utakmice bio je Danijel Staridž, koji je upisao het-trik. Gol za nemotivisane domaćine postigao je Dmitar Berbatov.

Rezultati i strijelci:

Mančester – Svonsi 2:1

(Ernandez 39, Ferdinand 86 – Miću 49)

Everton - Vest Hem 2:0

(Miralas 6, 60.)

Fulam - Liverpul 1:3

(Berbatov 33 - Staridž 36,62, 85.)

Norič - VBA 4:0

(Snodgras 25, Holt 62, Mekoli 65. ag, Houson 90.)

KPR - Njukasl 1:2

(Remi 11. p - B. Arfa 18.p, Gufran 35.)

Sanderlend - Sautempton 1:1

(Bardsli 68 - Pančon 76.)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније