Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

12. 05. 2013. 21:45   >>  21:45

PRIMERA

Barsa pobjedom proslavila titulu

Derbi između Atletiko Madrida i Barselone je odigran bez rezultatskog imperativa. Barselona je poslije preokreta savladala Atletiko Madrid sa 2:1.

 Prvi je zaprijetio Falkao poslije sedam minuta igre, ali je šutirao pravo u Pinta. Barselona je postepeno preuzela dominaciju. Sjajnu šansu imao je Teljo, nakon pasa Mesija, međutim, nije dobro prihvatio loptu i šansa je propala. U 30. minutu Miranda je poslao loptu u peterac, ali je Falkao bio zamalo kratak na drugoj stativi.

Najbolju priliku Barselona je propustila u finišu prvih 45 minuta meča. Poslije centaršuta Aleksisa Teljo je šutirao u dalji ugao, Kurtoa je već bio savladan, ali je lopta prošla tik pored stative.

Start drugog poluvremena odmah donosi gol i prednost Atletiku. Bartra je kardinalno pogriješio, poklonio loptu domaćinu, Gabi je dobio duel sa Pikeom i sa zemlje uposlio usamljenog Falkaoa, koji šalje loptu pored Pinta u mrežu. U nastavku su Katalonci dominirali i dvadesetak minuta prije kraja meča stigli do izjednačenja. Glavni akteri bili su Aleksis Sančez i Fabregas. Sančez je odigrao sjajan pas sa Fabregasom, utrčao u peterac i poslao loptu uz desnu stativu. Prethodno je Lionel Mesi zbog povrede napustio igru, a Tito Vilanova je već izvršio tri izmjene.

U 80. minutu uslijedio je preokret Barselone. Gosti su srećno stigli do 2:1 zahvaljujući autogolu Gabija. Teljo je iz kaznenog prostora uputio povratnu loptu do Davida Vilje, koji je traljavo šutnuo sa desetak metara, ali je lopta pogodila Gabija i završila u golu, za pobjedu „blaugrane“.

Valensija je deklasirala Rajo Valjekano u gostima sa 4:0 i popela se na četvrto mjesto na tabeli sa bodom više i utamkicom više od Sosijedada.

Dvostruki strijelac u pobjedi „slijepih miševa“ bio je Roberto Soldado, koji je pogađao u 28. minutu iz jedanaesterca i 34. minutu. Golove su postigli još Hose Guardado u 62. minutu i Nelson Valdes, u drugom minutu sudijske nadoknade.

Selta je poražena od Betisa u Sevilji u i drastično je smanjila šanse za ostanak u ligi.Gol odluke postigao je Ruben Kosta u 67. minutu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније