Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

17. 03. 2016. 11:11 >> 10:55

ALEGRI RAZOČARAN

Gvardiola: To je fudbal

Trener fudbalera Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola rekao je da je njegova ekipa više emotivno nego taktički uspjela da napravi veliki preokret protiv Juventusa u revanšu osmine finala Lige šampiona, uz ocjenu da mora da izvuče pouke iz tog duela.

Fudbaleri Bajerna plasirali su se petu godinu uzastopno u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su sinoć u Minhenu poslije produžetaka u revanšu osmine finala pobijedili Juventus sa 4:2.

Juventus je do 28. minuta vodio sa 2:0 golovima Pola Pogbe i Huana Kvadrada, ali je Bajern izjednačio golovima Roberta Levandovskog u 73. i Tomasa Milera u prvom minutu sudijske nadoknade vremena, pa je meč odlučen u produžecima. Golove za njemačkog šampiona postigli su Tijago Alkantara u 108. i Kingsli Koman u 110. minutu.

U prvoj utakmici prije tri nedjelje Bajern je u Torinu vodio sa 2:0, ali su crno-bijeli uspjeli da izjednače i u dobroj situaciji sačekali revanš.

"Napravili smo preokret zahvaljujući emocijama, a ne taktički. To je fudbal, u jednom trenutku kažu da ste najbolji na svijetu, a u drugom da ste katastrofa. Zadržali smo pribranost. U 69. minutu sam mislio da možemo do preokreta, ali samo ako što prije uspijemo da postignemo prvi gol", rekao je Gvardiola, prenijeli su italijanski mediji.

"Žalimo zbog načina kojim smo počeli utakmicu i nadam se da ćemo izvući pouke u četvrtfinalu. Ako želite da osvojite Ligu šampiona, morate da pobijedite velike ekipe, a Juventus me je impresionirao. Dali smo četiri gola italijanskom timu, čestitam mojim igračima", dodao je Gvardiola, koji će od sljedeće sezone predvoditi Mančester siti.

Direktor Juventusa Bepe Morata nezadovoljan je suđenjem, posebno zbog poništenog gola Alvara Morate zbog navodnog ofsajda, a Gvardiola je rekao da su sudijske greške sastavni dio fudbala.

"Juventus je suviše veliki klub da bi se žalio zbog toga. Kada izgubite, pružite ruku protivniku i odete kući. Čestitate protivniku. Imali su šanse, postigli dva gola. Možda taj gol nije bio iz ofsajda, ali takve stvari se dešavaju u fudbalu", rekao je Gvardiola.

Trener Juventusa Masimilijano Alegri rekao je da je razočaran eliminacijom poslije dobre igre njegove ekipe.

"Šteta je što smo eliminisani poslije ovako dobre igre, protiv Bajerna koji ima izuzetne igrače. Fudbal je divan, moji igrači su imali šanse, Kvadrado je mogao da povisi na 3:0, Morata je imao nekoliko šansi, a Stefan Lihtštajner je mogao da postigne ključni pogodak", rekao je Algeri.

"Nije bilo lako voditi sa 2:0 u poluvremenu, igrali smo dobro i trebalo je da kontrolišemo bolje nekoliko posljednjih lopti. Nema svrhe govoriti o sudiji. Ja mogu samo da čestitam mom timu. Ovo je bio važan test za nas, igrali smo sa jednim od favorita za osvajanje Lige šampiona. Šteta, uznemireni smo, ali moramo to da ostavimo po strani jer nas u nedjelju čeka torinski derbi, a zatim ide pauza tokom koje će se oporaviti nekoliko povrijeđenih igrača", dodao je trener italijanskog šampiona.

Žrijeb za četvrtfinale Lige šampiona održaće se u petak u Nionu. Osim Bajerna, među osam najboljih plasirali su se i aktuelni evropski i svjetski prvak Barselona, Atletiko Madrid, Benfika, Mančester siti, Pari Sen Žeremen, Real Madrid i Volfsburg.

Četvrtfinalne utakmice igraće se 5. i 6. aprila, a revanši su na programu sedam dana kasnije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније