Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

14. 05. 2013. 09:22 >> 09:22
1

VLASNICI BEZ STRPLJENJA

Manćiniju uručen otkaz

Roberto Manćini više nije trener Mančester Sitija, nakon tri i po godine. Odluka nije iznenadila, s obzirom da Siti sezonu završava bez trofeja.

Poraz u finalu FA kupa od Vigana vlasnici kluba nijesu mogli da oproste, a u saopštenju su naveli da Italijan nije uspio da ostvari ni jedan od ovosezonskih ciljeva,  nakon što su prošle godine osvojili prvu titulu u Engleskoj u 44 godine.

"Bila je to teška odluka za vlasnike i upravu. U posljednje vrijeme spekulisalo se o njegovom odlasku, pa smo odlučili da stavimo tačku na te priče iz poštovanja prema Manćiniju i njegvom dorinosu klubu. Uprkos velikom trudu svih u klubu, nijesmo uspjeli da ostvarimo ni jedan od ciljeva koji smo zacrtali na početku sezone, osim plasmana u Ligu šampiona", objavljeno je sinoć na sajtu kluba.

Ni odnos Manćinija i uprave nikada nije bio savršen. Italijan je najčešće kritikovao vlasnike kluba da ne pomažu finansijski u dovođenju pravih pojačanja, što nije "pilo vodu", jer ako je neko trošio milione i milione funti za nova imena, onda je to bio Siti.

Manćinijev pomoćnik Brajan Kid vodiće ekipu u preostala dva kola Premijer lige i na turneji u SAD-u nakon sezone, gdje će se igrati sa Čelsijem u Sent Luisu i Njujorku.

Engleski mediji ističu da će na upražnjeno mjesto menadžera doći Manuel Pelegrini iz Malage. Međutim, 59-godišnji Čileanac demantovao je priče o dolasku u jedan od najbogatijih svjetskih klubova.

Manćiniju je uručen otkaz nakon tačno jedne godine od kako je Agerov dramatični pogodak u posljednjim sekundama donio Sitiju titulu. Od kako je sjeo na klupu "Građana" 2009., Italijan je osvojio još i FA kup 2011.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније