Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

27. 03. 2016. 23:00 >> 22:44

NOVI REKORD

Niko kao Kasiljas

Legendarni golman Španije Iker Kasiljas izjednačio je rekord sa najviše reprezentativnih nastupa u istoriji evropskog fudbala.

Kasiljas je na prijateljskom meču sa Rumunijom u Klužu 166. put obukao dres "furije". Čuveni golman se na time izjednačio sa Vitalijsom Astafjevsom, nekadašnjim reprezentativcem Letonije, ali bi ubrzo trebalo i da ga prestigne.

Iako se mogu pronaći različiti statistički podaci u vezi sa reprezentativnim nastupima, prema informacijama koje je objavila UEFA, Letonac i Španac izjednačeni su po broju nastupa.

Kasiljas je u A reprezentaciji debitovao još 3. juna 2000. godine na meču sa Švedskom u Geteborgu, a sa Španijom osvojio je Svjetsko prvenstvo 2010, evropska prvenstva 2008. i 2012, a imao je uspeha i u mlađim kategorijama.

Jedini aktivni fudbaler koji može da ga ugrozi je italijanski čuvar mreže, takođe legendarni, Đanluiđi Bufon koji ima 155 nastupa za azure.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније