Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

30. 04. 2016. 23:26 >> 23:08
3

IZ FSS-a PORUČILI

Borićemo se protiv prijema Kosova u UEFA

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić najavio je da će se delegacija srpskog saveza na predstojećem kongresu UEFA u Budimpešti žestoko boriti protiv prijema kosovskog saveza.

"Od 2012. godine Fudbalski savez Srbije se svim legalnim pravnim sredstvima snažno bori protiv pokušaja da samoproglašena država Kosovo postane članica UEFA. Uz velike napore četiri puta smo uspijevali da zahtjev za prijem skinemo sa dnevnog reda i spriječimo veliku nepravdu", rekao je Karadžić za sajt FSS, prenosi Tanjug.

Prvi čovjek FSS je kazao da je za njih sada situacija znatno teža "poslije šamara koji smo ne tako davno dobili od Međunarodnog olimpijskog komiteta".

"MOK je pod svoje okrilje primio samoproglašenu državu Kosovo i tako otvorio vrata ostalim organizacijama da to isto učine. Druga situacija koju našu borbu čini znatno težom i neizvesnom, jeste prijem Gibraltara u UEFA, poslije spora koji je dobio na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani. Iako se radi o zemlji koja nije članica Ujedinjenih nacija", ističe Karadžić.

Prema njegoviom riječima, bez obzira na sve otežavajuće okolnosti i činjenicu da su mnoge zemlje Evropske unije, članice UEFA, priznale Kosovo, FSS će učiniti sve što je u njegovoj moći da i ovaj put sakupi dovoljan broj glasova kako bi još jednom spriječio prijem Kosova u UEFA.

"U prilog nam ide i činjenica, da bi odluka o prijemu Kosova izazvala velika previranja u regionu i šire, a zatim i otvorila Pandorinu kutiju širom Evrope. Nije tajna da „slučaj Kosovo“ nije usamljen", zaključio je Karadžić.

Kongres UEFA održaće se 3. maja u Budimpešti.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније