Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me [ Beta, B92 ]

03. 05. 2016. 09:59 >> 10:49

RANIJERI NAKON TITULE

Naredne sezone borba za deseto mjesto

Menadžer Lester Sitija Klaudio Ranijeri kazao je poslije osvajanja Premijer lige da je trofej u najjačoj ligi svijeta kruna njegove karijere.

Ranijeri je postao osmi trener koji je osvojio Premijer ligu, a Lester 24. ekipa kojoj je to pošlo za rukom. 

Iskusni italijanski stručnjak predvodio je veliki broj vrhunskih timova tokom prethodnih skoro tri decenije, Juventus, Atletiko Madrid i Inter, između ostalih, ali mu je trofej u nacionalnim šampionatima uvjek zamalo izmicao.

"Imam 64 godine, borim se već dugo, ali sam uvijek ostajao pozitivan i imao pozitivnost na svojoj strani. Oduvjek sam vjerovao da ću na kraju negdje uspjeti da osvojim titulu. Ja sam onaj isti čovjek koji je dobio otkaz u Grčkoj, čisto da podsjetim one koji su možda zaboravili taj dio moje karijere", kaže Ranijeri.

Italijan je prošle godine otpušten sa klupe Grčke, poslije poraza u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj od Farskih ostrva, da bi ove napravio jednu od najvećih senzacija u novijoj istoriji sporta.

"Nijesam se promijenio. Što se budućnosti tiče, ostajem u Lesteru, ali ovakvu sezonu je nemoguće ponoviti. Sljedeće sezone ćemo pokušati da se borimo za deseto mjesto, nadam se. Moramo da nastavimo da rastemo i napredujemo", iskren je Italijan.

Ponosan na igrače

Ranijeri je rekao da je ponosan na svoje igrače, osvajače šampionske titule u engleskoj Premijer ligi.

"Ponosan sam. Igrači su bili fantastični. Njihova koncentracija, odlučnost i timski duh nam je ovo omogućio. Zaslužili smo da budemo šampioni", rekao je Ranijeri, prenio je Bi-Bi-Si (BBC).

Fudbaleri Lestera osvojili su sinoć dva kola pred kraj prvenstva prvu šampionsku titulu u 132-godišnjoj klupskoj istoriji, pošto je njihov konkurent Totenhem ispustio dva gola prednosti i odigrao 2:2 s gradskim rivalom Čelsijem na "Stamford Bridžu".

"Kada vam se dogodi nešto ovako – ne možete u potpunosti da pojmite šta se u stvari odigralo. Totenhem je vodio na poluvremenu, pa sam bio i malo neraspoložen. Ali, onda, kada je Gari Kejhil postigao gol pomislio sam da nešto ipak može da se dogodi. Jesam, slavio sam poslije gola Edena Azara", zaključio je Ranijeri.

Lesteru je za titulu bilo dovoljno da Totenhem ne pobijedi Čelsi.

"Srećan sam zbog igrača, predsjednika i svih zaposlenih u klubu, ali i zbog cijele zajednice grada Lestera i naših navijača", rekao je Ranijeri, koji je prošle godine preuzeo klub.

Kladioničari su prije početka sezone davali Lesteru šanse da osvoji titulu 5.000:1.

"Nisam ovo očekivao kada sam došao u klub. Ja sam pragmatičan čovjek, želim da pobeđujem iz utakmice u utakmicu i da pomognem mojim igračima da napreduju. Nikada nijesam razmišljao gde će nas to dovesti", dodao je 64-godišnji italijanski trener.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније