Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me [ Beta ]

03. 05. 2016. 18:39   >>  18:24 2

IZ UEFA-E PORUČILI

O susretima Srbije i Kosova kada dođe vrijeme

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Evropske fudbalske unije (UEFA) Teodor Teodoridis rekao je danas da je izvjesno da će se ta organizacija truditi da se Srbija i Kosovo međusobno ne sastaju u međunarodnim utakmicama.

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Evropske fudbalske unije (UEFA) Teodor Teodoridis rekao je danas da je izvjesno da će se ta organizacija truditi da se Srbija i Kosovo međusobno ne sastaju u međunarodnim utakmicama.

"Nažalost, često imamo tu praksu, što je veoma vidljivo posebno u reprezentativnim takmičenjima, kao što je primer Rusije i Ukrajine da se međusobno ne sastaju ili Azerbejdžana i Jermenije", rekao je Teodoridis na konferenciji za novinare u Budimpešti.

UEFA je danas priznala Kosovo kao svoju 55. članicu.

Jedan ruski novinar je upitao Teodoridisa da li će biti moguće da se srpski i kosovski klubovi u budućnosti sastanu u kvalifikacijama za evropska takmičenja, na šta on nije dao direktan odgovor.

"Kada bude bilo neophodno da se donese takva odluka, relevantan odbor će to predložiti", kazao je Teodoridis.

Karadžić: UEFA nije smjela da podlegne pritiscima

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas da je prijem Kosova u UEFA politička odluka i da su uzdrmani temelji te organizacije, koja nije smjela da poklekne pred političkim pritiscima.

"Ovo je politička odluka, UEFA ovim činom otvara Pandorinu kutiju. Fudbal je danas poražen, našao se u raljama politike i ovo je potez UEFA koji može da ima nesagledive posljedice po fudbal. Ovo je tužan dan za fudbal i UEFA, jer su ovim činom uzdrmani temelji organizacije koja nije smjela da poklekne pred političkim pritiscima", navodi se u izjavi Karadžića objavljenoj na sajtu FSS-a.

Karadžić je istakao da sprječavanje promjene Statuta omogućava nastavak borbe.

"U tako neravnopravnoj borbi uspjeli smo da spriječimo promjenu Statuta koja nam omogućava da nastavimo svoju borbu. I ovaj čin je neće zaustaviti, sada za sve naše ljude i klubove sa Kosova i Metohije, koji već funkcionišu u okviru našeg sistema", rekao je Karadžić.

On je pomenuo i to što je od svih sportskih saveza, fudbalski savez Kosova prvi tražio, a posljednji dobio prijem u međunarodne forume.

"Prvo su razni evropski savezi, košarkaški, rukometni i tako dalje, uzimali pod svoje okrilje samoproglašenu državu, a sjećamo se da je prvo fudbalski savez takozvane države tražio prijem u UEFA. Uspijevali smo da spustimo rampu, ali sada se već radilo o nemogućoj misiji. Uostalom, nije tajna, mnogi delegati su bili pod pritiskom svojih vlada, jednostavno su morali da slijede političke odluke", naveo je on.

Kako je rekao, osnovna pravila i propisi moraju da se poštuju, a ne da se mijenjaju preko noći.

"UEFA je to pokušala, delegati su tajnim glasanjem odbili. Sada se postavljaju mnoga pitanja, kako će reagovati one zemlje koje nijesu priznale samoproglašenu državu?", upitao je Karadžić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније