Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me

04. 05. 2016. 22:40   >>  22:49 1

REPRIZA 2014.

Madridsko finale u Milanu!

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se večeras u finale Lige šampiona, pošto su na svom terenu u revanš utakmici polufinala pobijedili Mančester siti sa 1:0.

U prvoj utakmici prije osam dana igranoj u Engleskoj nije bilo golova, pa je odluka o plasmanu u finale "pala" u Madridu na prepunom stadionu Santjago Bernabeu.

Real je do trijumfa došao autogolom Fernanda u 20. minutu, koji je zakačio šut Gereta Bejla s desne strane iskosa i prevario svog golmana Džoa Harta.

Madriđani će se u finalu Lige šampiona 28. maja na stadionu San Siro u Milanu sastati s gradskim rivalom Atletikom koji je u polufinalu eliminisao Bajern Minhen.

Sve do jedinog gola na utakmici nije bilo prilika, a poslije jednog prodora Danijela Karvahala u 20. minutu po desnoj strani i dodavanja ka Geretu Bejlu, Real nije imao šansu za gol.

Nakon toga kraljevski klub, kom je ovo bilo 27. polufinale u evropskim takmičenjima, je uglavnom kontrolisao ritam meča, ali pored nekih udaraca s distance nije ozbiljnije ugrozio gol Harta.

Mančester siti je najbolju priliku za izjednačenje imao u 45. minutu, ali je Fernandinjo udarcem s ivice kaznenog prostora pogodio stativu.

Drugo poluvrijeme donijelo je nešto brži fudbal i nekoliko prilika na obje strane.

Hrvatski fudbaler Luka Modrić je u 52. minutu poslije centaršuta Bejla s desne strane ostao sam ispred Harta, ali je šutirao pravo u njega, a samo tri minuta kasnije Kristijano Ronaldo je slabo s oko pet metara glavom šutirao u reprezentativnog golmana Engleske.

Bejl je u 66. minutu bio najviši u skoku poslije kornera Tonija Krosa, međutim, njegov udarac glavom je samo okrznuo prečku.

Mančester siti je u finišu pojačao pritisak i imao nekoliko dobrih udaraca s distance, ali je golman Kejlor Navas ostao nesavladan.

TOK MEČA:

90+6' - Kraj! Real se plasirao u madridsko finale.

90+3' Žuti karton dobija i Otamendi zbog faula na Ronaldu.

89' Konačno neka reakcija gostiju u napadu. Odličan udarac Aguera, ali je lopta očešala mrežu sa gornje strane gola.

88' Posljednja izmjena Reala. Umjesto Modrića, na teren će Kovačić.

84' Žuti dobija i Vaskez nakon obaranja Sterlinga.

71' Fernando je faulirao Luku Modrića i dobio žuti karton.

69' Posljednja izmjena za Siti. Izašao je Hesus Navas, a ušao Nigerijac Ihenačo.

67' Zidan pravi novu izmjenu. Isko izlazi, u igri je Rodrigez.

64' Prečka Reala nakon kornera! Kros je ubacio loptu, a najviši u skoku bio je Bejl koji glavom pogađa prečku.

63' Zanimljiva reakcija Ronalda, koja se rijetko viđa na fudbalskim terenima, dok često na odbojkaškim. Treba dodati da je Portugalac bio u ofsajdu. Pogledajte i sami:

62' Nova izmjena u Sitiju. Sterling u igri umjesto Tourea.

56' Zidan pravi prvu izmjenu. Vaskez u igri umjesto Hesea.

53' Real nastavlja sa napadima. Fantastična lopta Bejla za Modrića koji je izbjegao nedozvoljenu poziciju, ali loše prima loptu i još lošije šutira u stopostotnoj prilici. Hart spašava "građane"!

50' Dobra lopta Bejla za Ronalda, koji se dugo namještao i loše šutirao. Lako za Harta.

46' Krenulo je drugo poluvrijeme.

45' Kraj prvog poluvremena. Domaćin je bio bolji u prvih 45 minuta, dok je Siti uglavnom bio defanzivno orijentisan.

44' Najbolja prilika za Siti do sada! Fernandinjo, nakon što se oslobodio svog čuvara, pogađa spoljnu stativu na asistenciju De Brujnea.

35' Poništen gol Pepea zbog ofsajda. Bio je u nedozvoljenoj poziciji nakon ubačaja Krosa.

30' De Brujne dobija prvi žuti karton zbog prekršaja na Marselu uz aut-liniju.

20' GOOOOOL! Geret Bejl postiže pogodak poslije utrčavanja po desnoj strani, na dodavanje Karvahala, i iz jako teške pozicije pogađa suprotni ugao gola Sitija.

13' Prva prilika na utakmici. Na ubačaj Karvahala,  Ronaldo sa nekih 10 metara, glavom šalje loptu preko gola.

11' Kompani ipak neće moći da nastavi meč. Umjesto njega u igru ušao je Mangala.

8' Prvi peh za Siti. Kapiten "građana" Kompani ostao je da leži na centru, poslije jednog dodavanja.

1' Utakmica je počela. Sastav Sitija je očekivan, dok kod domaćina je možda malo iznenađenje što je Zidan dao prednost Heseu ispred Vazkeza.

Real Madrid: Navas, Karvahal, Ramos, Pepe, Marselo, Modrić, Kros, Isko, Bejl, Hese, Ronaldo.

Mančester siti: Hart, Sanja, Kompani, Otamendi, Kliši, Fernando, Fernandinjo, Ture, Navas, De Brujne, Aguero.

Fudbaler Sitija Elijakim Mangala rekao je da je ponosan na rezultate koje je ekipa ostvarila ove sezone u Ligi šampiona, ali da je njen cilj da osvoji trofej u tom takmičenju.

Prošlog utorka u Engleskoj bilo je 0:0.

"Mislim da je 0:0 dobar rezultat. Dobro smo se branili i nijesmo primili gol na domaćem terenu, što je veoma važno. Naš cilj je da osvojimo Ligu šampiona. Napredujemo i želimo da nastavimo dobro da igramo. Ne želimo da stanemo u polufinalu i tada mislimo da smo bili dobri, mi želimo više. Želimo u finale i sada smo blizu tog cilja", rekao je Mangala za klupski sajt.

Siti u utakmicu ulazi poslije prvenstvenog poraza od Sautemptona od 2:4 i dva kola pre kraja zauzima četvrto mjesto na tabeli koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Ponosan sam na dosadašnje rezultate. Za svakog igrača je posebna stvar kada igra u polufinalu Lige šampiona, kao i mogućnost igranja u finalu, a možda čak i osvajanje Lige šampiona. Znamo da će biti teško protiv Real Madrida i znam da oni igraju dobro na domaćem terenu, ali i mi smo bili dobri u prethodnim utakmicma u Ligi šampiona, posebno u Sevilji i protiv Pari Sen Žermena", rekao je Mangala.

"Svaka utakmica je priča za sebe, ali moramo da se koncentrišemo i ostvarimo dobar rezultat kad već imamo priliku", dodao je Mangala.

Ronaldo spreman za revanš

Najbolji igrač Real Madrida Kristijano Ronaldo spreman je za duel sa Mančester sitijem u Ligi šampiona.

Ronaldo je juče trenirao normalno sa ekipom, ljekarski tim, kao i cjelokupni stručni štab je optimista po pitanju njegovog učešća u revanšu polufinala Lige šampiona sa Sitijem.

Portugalac je doživio povredu zadnje lože uoči prvog susreta koji je odgledao sa tribina, a nakon pauze od nekoliko dana, ponovo je trenirao sa ekipom.

Koliko igra Real Madrida zavisi od Ronalda potvrđuje i podatak da je ove sezone postigao 16 golova u elitnom takmičenju i sa njim će ekipa Zinedina Zidana sigurno biti bliža pobjedi.

Za razliku od Ronalda, Real će večerašnji meč početi bez dva standardna igrača u posljednjih nekoliko meseci, Kazemira i Karima Benzeme. 

Eliminacija bi za Madriđane značila fijasko.

"U dosadašnjem dijelu sezone nijesmo osvojili još ništa, iako je bilo dobrih perioda. Sada želimo da uradimo sve da prođemo u finale. Ako u tome ne uspijemo, bio bi to veliki neuspjeh, fijasko", poručio je trener "merengesa", Zinedin Zidan.

Početak utakmice u Madridu zakazan je za 20 sati i 45 minuta.

Plasman u finale juče su izborili fudbaleri madridskog Atletika, koji su eliminisali minhenski Bajern.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније