Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

B92/Beta

04. 05. 2016. 10:02 >> 09:45

"BAJERN BIO SILAN"

Simeone: Penali su bili ključni

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone smatra da su penali bili ključni faktor revanša polufinala Lige šampiona sa Bajernom.

Obje ekipe su promašile po jedanaesterac u Minhenu, gdje je Bajern slavio 2:1, ali je Atletiko prošao zahvaljujući golu u gostima, jer je slavio 1:0 kod kuće.

"Da su pogodili penal za 2:0 bilo bi veoma teško, a mi bismo sve riješili da je pogodio Tores. Bili smo očajni u završnici, ali smo se nosili hrabro i na kraju se radovali", rekao je Simeone.

Bajern je dominirao tokom cijelog meča na Alijanc areni, ali nije uspijevao da probije sjajnu odbranu Atletika.

"Vidio sam silan Bajern, presing, igru, brzinu, intenzitet. Bili su fantastični u prvom poluvremenu, mi smo malo reagovali. U drugom nije bila ista igra, bili smo ujednačeniji, mi smo odlično igrali kontre", dodao je Argentinac.

Atletiko se plasirao u finale LŠ drugi put u posljednje tri godine, 2014. je poražen od gradskog rivala Reala poslije produžetaka, pa će sada imati drugu šansu da prvi put postane prvak Evrope.

"Liga šampiona je spektakularno takmičenje, veoma teško. Savladati dva od tri najbolja tima na svijetu donosi dosta muke i patnje. Ali igra se 180 minuta", zaključio je Simeone.

"Moramo istati čvrsto na zemlji"

Strijelac jedinog pogotka za Atletiko i najbolji igrač tog tima Antoan Grizman rekao je da njegova ekipa mora da ostane čvrsto na zemlji.

"Srećni smo, izašli smo kao pobjednici iz teškog i napornog dvomeča. Uspjeli smo da dobijemo odličan tim koji nam se suprostavio. Ipak, najbolji tim je onaj koji pobijedi, iako je Bajern igrao bolje od nas u revanšu. Moraćemo da ostanemo na zemlji i koncentrišemo se kako na Primeru, tako poslije na finale Lige šampiona", rekao je Grizman.

Tores je istakao da je Atletiko zaslužio plasman u finale i da je nevažno ko će njegovoj ekipi biti naredni protivnik.

"Kada igraš protiv Bajerna, ne može da bude baš kako ti želiš. Bilo je veoma intenzivo i ponosan sam na svoj tim i ovu grupu igrača. Potpuno smo ovo zaslužili. Pobijedili smo neke od najboljih timova Evrope na putu do finala, korak smo bliže snu i potpuno mi je nebitno ko će nam biti protivnik", rekao je Tores.

Jedan od junaka, golman Oblak kazao je da je srećan i ponosan.

"U finalu smo i samo možemo da budemo srećni i ponosni. Bajern je nevjerovatan tim, ali uspjeli smo u svojoj namjeri", kazao je Oblak.

U drugom polufinalu u sredu se u Madridu sastaju Real i Siti, nakon 0:0 u Mančesteru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније