Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

04. 05. 2016. 22:35   >>  22:43

NE IGRA POSLJEDNJE KOLO

Luka Toni u nedjelju završava karijeru

Italijanski napadač Luka Toni najavio je da će se nakon nedjeljnog meča Serije A između Verone i Juventusa povući iz aktivnog igranja fudbala.

"Odlučio sam da završim karijeru. Mislim da je ovo pravi trenutak za povlačenje nakon što sam dugo razmišljao o tome. Bila je to teška odluka i uvjeren sam da ću u nedjelju biti i srećan i tužan", izjavio je 38-godišnji Toni na današnjoj konferenciji za novinare.

Do kraja Serije A ostala su dva kola, ali Toni je kazao da neće igrati posljednji gostujući meč Verone protiv Palerma.

Toni je u bogatoj karijeri u italijanskoj ligi nastupio 343 puta i postigao 156 golova. Za Italiju je igrao 49 reprezentativnih utakmica i bio dio šampionske ekipe na Svjetskom prvenstvu 2006. godine.

U Italiji je nosio dres osam timova, a prošle sezone je u dresu Fiorentine postigao 22 gola i postao najstariji najbolji strijelac sezone u
istoriji te zemlje.

Toni nikada nije bio šampion Italije, dok je sa Bajernom osvojio dvije duple krune u Njemačkoj.

Takođe, dva puta je bio najbolji strijelac Serije A, jednom Bundeslige, a u sezoni 2005/06. osvojio je Zlatnu kopačku Evrope.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније