Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

18. 05. 2013. 00:27 >> 00:27

KUP KRALJA

Atletiko preokretom do trofeja

Atletiko Madrid je po jubilarni deseti put u klupskoj istoriji osvojio španski Kup kralja pošto je u dramatičnom finalu savladao gradskog rivala Real Madrid sa 2:1 poslije produžetaka.

Atletiko je tako srušio Reala u njegovoj kući, na "Santijago Bernabeuu" 2:1 i to nakon što je gubio i Real bacio u očaj. Tako je Žoze Murinjo fijaskom završio odiseju u madridskom klubu, a koliko je Real isfrustriran porazom govori da su i Murinjo i Ronaldo dobili crveni karton.

Sve je počelo dobro za Real u ovoj utakmici. Madriđani su poveli već u 14. minutu. Korner sa desne strane izveo je Ozil, a sa sedam-osam metara loptu u mrežu Atletika glavom je poslao Kristijano Ronaldo. Na izjednačenje se čekalo 20 minuta. Radamel Falkao je  iz igre izbacio Raula Albiola, a zatim uposlio Dijega Kostu koji je savladao Dijega Lopeza.

U nastavku meča Real je bio nadmoćniji, a Karim Benzema i Ronaldo (iz slobodnog udarca) su pogađali okvir gola. Strasti je dodatno podgrijao Žoze Murinjo koji je zbog oštrog protesta dobio crveni karton. Do kraja utakmice, nije bilo ozbiljnih prilika, pa se otišlo u produžetke.

Trenutak odluke dogodio se u 98. minutu, kada je Koke  izveo korner, a Miranda poslije slabe procjene Lopeza ubacio loptu u mrežu. U posljednjim trenucima prvog  produžetka odličnu priliku propustio je Iguain, koji je šutirao sa nekoliko metara, ali na njegovu žalost, pravo u golmana "jorgandžija".

U drugom nastavku Di Marija je sa lijeve strane uposlio Ozila, čiji je šut sa tri metra zaustavio sjajni Kurtoa. U 114. minutu Ronaldo je dobio drugi žuti karton zbog nesportskog poteza. Gabi je ušao u duel sa Portugalcem koji je kramponima po licu "očešao" protivnika. Istovremeno, navijači Reala su u glavu pogodili Kurtou, a on je na kratko ostao na travi. Atletiko se u preostalom vremenu lako odbranio i stigao do trofeja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније