Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

18. 05. 2013. 18:00 >> 18:00

BUNDESLIGA

Šalke u LŠ, Fortuna ispala

Posljednje kolo Bundeslige donijelo je mnogo preokreta. Šampion Bajern slavio na gostovanju protiv Menhengladbaha (3:4), Dortmund je izgubio od Hofenhajma, koji je završio u baražu. Leverkuzen će u Ligu šampiona, Šalke u kvalifikacije za LŠ, Frajburg i Ajntraht idu u Ligu Evrope, dok se od Bundeslige opraštaju Grojter Firt i Fortuna.

Najinteresantnije borbe vođene su za opstanak, a Frajburg i Šalke su u direktnom okršaju odlučivali kome će pripasti pozicija broj četiri i mjesto koje vodi u kvalifikacije za LŠ.

Šalke je već u 20. minutu došao do prednosti preko Drakslera i taj rezultat je bio na snazi do 54. minuta kada je Šmid vratio nadu Frajburgu. Ipak, samo četiri minuta kasnije Šuster je poslao loptu u sopstvenu mrežu i tako omogućio Šalkeu da i naredne godine zaigra u grupnoj fazi LŠ.

Gubitnik dana je ekipa Fortne iz Dizeldorfa. Taj tim je prije početka današnjih mečeva bio na mjestu koje je garantovalo ostanak u ligi. Poraz Fortune u Hanoveru (0:3), najbolje su iskoristile ekipe Augsburga i Hofenhajma koje su ostvarile pobjede i spasle se ispadanja.

Augsburg je savladao već prežaljeni Grojter sa 3:1 pa je obezbijedio ostanak u Bundesligi, dok se Hofenhajm preokretom na "Signal Iduni" protiv finaliste Lige šampiona dokopao baraža i šanse da i naredne godine igra u eliti. Dvostruki strijelac za zlatnu pobjedu gostiju bio je reprezentativac Bosne Sead Salihović, koji je iskoristio dva jedanaestrca. Prethodno je Levandovski donio "milionerima" vođstvo.

Sjajan meč viđen je u Menhengladbahu, gdje je Bajern i pored 1:3 u 10. minutu uspio da pobijedi 4:3! Frank Riberi je bio kreator preokreta i pobjede sa dva gola

Ajntraht je izborio mjesto u Ligi Evrope remijem protiv Volfsburga (2:2), dok je Nirnberg produžio agoniju Verdera i pored oldaska Tomaša Šafa nakon 14 godina - 3:2.

Rezultati i strijelci:

Augsburg - Grojter Firt 3:1 (1:0)

(Verner 30, Kalsen-Braker 55, Đi 75 - Trinks 62)

Borusija Menhengladbah - Bajern 3:4 (3:2)

(Štrancl 4, Hanke 5, Nodrvajt 10 - Martinez 7, Riberi 18, 53, Roben 59)

Borusija Dortmund - Hofenhajm 1:2 (1:0)

(Levandovski 6 - Salihović 77, 82)

Ajntraht - Volfsburg 2:2 (1:2)

(Majer 36ag, Rodrigez 90ag - Polak 8, Dijego 19)

Frajburg - Šalke 1:2 (0:1)

(Šmid 54 - Draksler 20, Šuster 58ag)

Hamburger - Leverkuzen 0:1 (0:0)

(Kisling 90)

Hanover - Dizeldorf 3:0 (1:0)

(Dijuf 36, Ja Konan 61, 76)

Nirnberg - Verder 3:2 (0:1)

(Nilson 61, Polter 81, Pekhart 88 - De Brujne 37, 89)

Štutgart - Majnc 2:2 (2:2)

(Vetklo 22ag, Boka 33 - Ede 16, Miler 42)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније