Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina ]

24. 05. 2016. 18:40 >> 21:05
1

TEST ZA VIŠE IGRAČA

Tumbaković: Nastavljamo sa selekcijom

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, Ljubiša Tumbaković, kazao je da je utakmica sa B selekcijom prilika da uživo vidi grupu igrača interesantnih za A tim. A i B selekcija odigraće sjutra u Podgorici kontrolni meč, koji će imati humanitarni karakter.Tumbaković je kazao da stručni štab sjutrašnjim duelom nastavlja selektivni proces.

"Biće to prilika da vidimo veću grupu igrača, koja je interesantna za A selekciju. Iz tog razloga je i organizovana ova utakmica, koja ima humanitarni, ali i selektivni momenat. Velika grupa igrača iz objektivnih razloga neće biti u funkciji okupljanja, ali će druga dobiti prostor i biti na selektora B selekcije Mojaša Radonjića i stručnog štaba A selekcije. Očekujem interesantnu i dopadljivu utakmica, korektnu i fer", rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare.

On je kazao da je bilo planirano da igrači imaju određenu minutažu, od 30 do 60 minuta.

"Puno toga se promijenilo i taj plan će doživjeti korekciju. Vodimo računa, imajući u vidu veliki odliv igrača,da u nedjelju igramo novu utakmicu", kazao je Tumbaković.

On je, odgovarajući na pitanje kako su se uklopile novajlije i koliko će dobiti priliku da igraju, kazao da će Emrah Klimenta sjutra igrati za B tim.

"Na toj poziciji imamo veću grupu igrača, a želimo da ih sve vidimo kroz proces igre. Želimo da i Filip Stojković, koji je u A selekciji, igra što više, ali i da Klimenta dobije dovoljno vremena da pokaže kvalitet", rekao je Tumbaković.

On je naglasio da su male šanse da se povrijeđeni igrači oporave do nedjelje i duela sa Turskom, neželeći da "iz objektivnih razlooga" saopšti koji su to igrači.

Selektor B reprezentacije Mojaš Radonjić kazao je da je sjutrašnja utakmica u službi A reprezentacije.

"Tako ćemo da sastavimo ekipu, da vidimo koliko neki igrači mogu i koji je to nivo. Bitna je A reprezentacija i utakmica je zato organizovana. Iza nas u mladoj reprezentaciji je godina takmičenja, znam svaki igrač koliko može i zato je nama utakmica manje bitna nego A selekciji, koja je u procesu stvaranja", rekao je Radonjić.

On je kazao da je mladim igračima utakmica velika šansa za pokažu šta znaju.

"Šansa igračima koji su na spisku A selekcije da se dokažu i ostanu u njoj, a i igračima u B selekciji da dobrom igrom zasluže poziv i pređu tamo", rekao je Radonjić.

Duel pod Goricom počeće u 20 sati i 15 minuta.

Saopšteno je da će sav prihod sakupljen od prodaje ulaznica Fudbalski savez uplatiti na račune Dječijeg doma Mladost iz Bijele i Zavoda Komanski Most iz Podgorice.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније