Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me

25. 05. 2016. 14:25 >> 14:08
1

DEMOKRATE APELUJU

Osigurati regularnost posljednjeg kola lige

Taman kada smo pomislili da je ova fudbalska sezona donijela ozbiljan pomak u dijelu regularnosti takmičenja, poslednja dva kola su stavila veliki znak pitanja i veo sumnje, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

 

“Znak pitanja koji lako može postati znak uzvika, ako se i u poslednjem kolu  desi da kvalitet, položaj na tabeli i fer plej nemaju nikakve veze sa konačnim ishodima mečeva”, naveli su iz te stranke.

Demokrate su pozvale predsjednika Fudbalskog saveza, Dejana Savićevića, da, kako su naveli, uloži maksimum svog autoriteta i obezbijedi regularnost poslednjeg kola Prve i Druge crnogorske fudbalske lige,  “ jer vjerujemo da lično nije nikada imao veze sa namještanjem mečeva”.

“Kraj maja je uvijek prilika da se sumiraju rezultati na sportskom planu, posebno fudbalskom, imajući u vidu da se približava kraj fudbalske sezone. Nije nam nepoznata činjenica da je kvalitet klupskog sporta kod nas na niskim granama i da, nažalost, po riječima zaljubljenika u sport, imamo kontinuitet pada u poslednjih desetak godina. Svjesni smo činjenice da je država najodgovornija zašto je stanje sportske infrastrukture, uslova za razvoj sporta na nivou koji primorava našu mladost da rano napušta Crnu Goru i, između ostalog, doprinosi padu kvaliteta klupskog sporta”, navode oni.

Demokrate smatraju da u posljednjih nekoliko godina posebno zabrinjava stepen regularnosti u našim šampionatima.

“Optužbe za namještanje utakmica, „prijateljska“ odmjeravanja snaga, posebno poslednjih nekoliko kola, poznavanje krajnjih ishoda mečeva i prije njihovog početka od strane pola Crne Gore, komentari reportera koji izvještavaju da gledamo mečeve „revijalnog karaktera“, bili su obilježje nekih od prethodnih fudbalskih sezona u našoj zemlji”, navodi se u saopštenju.

Iz te stranke dodaju da samo traže da se obezbijedi fer i sportsko nadmetanje.

“U takvim uslovima ko će pobijediti, izgubiti, osvojiti pehar, otići u Evropu ili ispasti u niži rang za nas je nebitno. Nama su u takvim uslovima svi isti. Međutim, u suprotnom, ako sportski fer plej i regularnost ne budu obezbijeđeni, i  ukoliko  analize našeg istraživačkog centra, i brojnih aktivnosti koje sprovodimo prethodnih mjeseci dobiju svoju potvrdu u poslednjem kolu, bićemo prinuđeni da se obratimo nadležnim organima”, poručuju oni.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније