Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

26. 05. 2016. 10:30 >> 10:15

DOBILI LICENCE

Budućnost, Rudar i Bokelj mogu u Evropu

Fudbalski klubovi Budućnost, Rudar i Bokelj dobili su licence za takmičenje u evropskim kupovima naredne sezone, nakon što su usvojene njihove žalbe na raniju odluku Komisije za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Crne Gore.

Budućnost, Rudar i Bokelj nijesu u prvom krugu dobili licence za UEFA takmičenja.

Međutim, Komisija za žalbe FSCG je usvopjila njihove žalbe i izdala im licence, tako da će sva četiri kluba koja su kroz ligaško u Kup takmičenje izborili Evropu moći da nastupe na međunarodnoj sceni.

U prvostepenom postupku licencu za Uefina takmičenja dobili su novi šampion Crne Gore Mladost i Sutjeska, koja na kraju nije izborila Evropu, pošto je šampionat završila na petom mjestu.

"Klubovi koji učestvuju u klupskim takmičenjima u organizaciji Evropske fudbalske asocijacije biće pod njenim stalnim nadzorom u okviru sistema finansijskog fer-pleja (finansijski monitoring klubova). U skladu sa tim, klubovi će do 15.jula morati da dokažu da i dalje redovno izvršavaju svoje obaveze prema zaposlenima i prema državnim organima", navodi se na sajtu FSCG-a.

Šampion Mladost igraće u 2. kolu kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok će drugoplasirana Budućnost, trećeplasirani Rudar i četvrtoplasirani Bokelj početi evropska takmičenja od 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније