Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

19. 05. 2013. 23:37 >> 23:37

PRIMERA

Pobjede Barse i Deportiva

Barselona je proslavila titulu i kod kuće, a fudbaleri Valjadolida potrudili su se da otežaju put Kataloncima do pobjede - Barselona - Valjadolid 2:1.Deportivo je na domaćem terenu bio bolji od Espanjola sa 2:0 i napravio veliki korak ka opstanku.

Greške u odbrani "ljubičasto-bijelih" su i te kako uticale na konačan ishod. Prvi kiks gostujuće odbrane se dogodio u 21. minutu, kada je Pedro doveo Barsu u vođstvo, a u samom finišu prvog poluvremen Mark Valitente je nespretnom intervencijom poslao je loptu u sopstvenu mrežu za 2:0.

U drugom dijelu, Katalonci su otaljavali posao, a Valjadolid je na kraju uspio da iznudi penal i postigne počasni gol. Fudbalerima Barselone nakon meča je  uručen  šampionski trofej za ovu sezonu, a zajedničkim snagama podigli su ga trener Tito Vilanova i Erik Abidal.

 

Deportivo je trijumfom pobjegao iz zone ispadanja. Heroji domaćih bili su Gama u 50. i Oliveira u 90. minutu. Espanjol je igrao bez ikakvog imperativa, a poslije ovog poraza nalazi se na 11. mjestu sa 44 boda.

Rajo Valjekano je prekinuo niz utakmica bez pobjede i sačuvao teoretske šanse da se u posljednja dva kola domogne mjesta koja vode u Ligu Evrope.

Golove za goste postigli su Piti u 20, i 72. iz penala i Vaskes u 56. minutu, dok su strijelci za Levante bili Akvafreska u 52. i Ibora u 86. minutu.

Atletiko Bilbao je pobjedom nad Saragosom 2:1, ostavio domaćina u opasnoj zoni.

Saragosa je prva došla u vođstvo u 14. minutu meča, a strijelac je bio Postiga na asistenciju Montanjesa.

Međutim, Bilbao je uspio da u samom finišu meča preokrene rezultat. Prvo je Ljorente u 80. minutu izjednačio na 1:1, a zatim je Gomez u sudijskoj nadoknadi šokirao domaćina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније